Glavni grad: Tokom vikenda brojne manifestacije i događaji

Vikend u Podgorici obilježile su brojne manifestacije i događaji za svačiji ukus, a bogat program očekuje naše sugrađane i u narednom periodu, saopštili su iz Glavnog grada.

Kako su naveli, u petak veče kroz sokake Stare varoši čuli su se zvuci starogradske muzike u izvođenju klape „Assa Voce“. Manifestacija „Tradicija ukusa” omogućila je građanima i posjetiocima da uživaju u predivnom ambijentu i degustiraju tradicionale specijalitete.

“Nakon toga, Turistička organizacija Podgorice je u neđelju, takođe na Trgu vojvode Bećir bega Osmanagića upriličila „Kafu za merak”, te su naši sugrađani i posjetioci Podgorice uživali u ukusu i mirisu kuvane kafe sa ratlukom i drugim omiljenim orijentalnim poslasticama. Ugođaj pored Sahat kule upotpunili su i zvuci starogradske muzike u izvođenju Tanje Šeter uz pratnju Ivana PekovićaBobana i Dragana Jankovića“, navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada napominju, da su građani pozitivno reagovali na ovakve manifestacije, te da su informaciju o ovakvim i sličnim događajima koji će biti organizovani već prvog narednog vikenda dočekali s oduševljenjem.

Napominju, podgorički Stadion malih sportova i otvoreni tereni u okviru kompleksa SC ”Morača” bili su juče centar sportskih zbivanja u gradu.

”Evropska neđelja sporta je inicijativa Evropske komisije koja za cilj ima promociju sporta i fizičke aktivnosti i teži da onom neaktivnom dijelu stanovništva ukaže na benefite koje bavljenje sportom i rekreacijom nose sa sobom”, objasnio je  zamjenik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica Miloš Antić, i dodao:

”Pandemija nam je ukazala na važnost jačanja sopstvenog imuniteta i praktikovanje zdravih stilova života. Stoga smo u saradnji sa Kancelarijom za mlade Podgorice odlučili da se priključimo ovom kontinentalnom projektu i našim sugrađanima, sa fokusom na djecu i mlade, podignemo svijest o značaju redovnog vježbanja, ne samo tokom ove sedmice, već tokom cijele godine”, istakao je Antić.

Manifestaciju su okarakterisala nadmetanja u fudbalu, odbojci, basketu, ragbiju i šahu, kao i pokazni treninzi iz gimnastike i školice sporta za naše najmlađe sugrađane.

“Fudbalski turnir pripao je ekipi Bernabeu, u konkurenciji Arene, Mondiala i Karioka. Odbojkašice Budućnosti nadigrale su protivnice iz Top Volley-a i Morače, a basketaši Juniora osvojili su prvo mjesto ispred Milenijuma, Morače i All Star-a. Ragbisti Crvene stijene nadjačali su rivale iz Budućnosti, Cetinja, Arsenala i Kotora, dok su mladi polaznici Šahovskog kluba Budućnost odigrali zanimljivo interno takmičenje”, dodaje se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, gimnastički klub ”Enigma” i Školica sporta ”Kids fair play” pobrinuli su se da kroz interesantne pokazne treninge zabave mališane, što im je, kako kažu, “sudeći po nasmijanim licima, u potpunosti pošlo za rukom”.

Za sve učesnike i takmičare obezbijeđeni su prigodni pokloni i nagrade.

Podsjećamo, Glavni grad Podgorica i Crnogorsko udruženje za srčanu slabost u subotu su obilježili Svjetski dan srca nizom besplatnih ljekarskih pregleda, te bogatim sportsko-rekreativnim programom.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare