Glavni grad: Tokom vikenda brojne manifestacije i događaji

Vikend u Podgorici obilježile su brojne manifestacije i događaji za svačiji ukus, a bogat program očekuje naše sugrađane i u narednom periodu, saopštili su iz Glavnog grada.

Kako su naveli, u petak veče kroz sokake Stare varoši čuli su se zvuci starogradske muzike u izvođenju klape „Assa Voce“. Manifestacija „Tradicija ukusa” omogućila je građanima i posjetiocima da uživaju u predivnom ambijentu i degustiraju tradicionale specijalitete.

“Nakon toga, Turistička organizacija Podgorice je u neđelju, takođe na Trgu vojvode Bećir bega Osmanagića upriličila „Kafu za merak”, te su naši sugrađani i posjetioci Podgorice uživali u ukusu i mirisu kuvane kafe sa ratlukom i drugim omiljenim orijentalnim poslasticama. Ugođaj pored Sahat kule upotpunili su i zvuci starogradske muzike u izvođenju Tanje Šeter uz pratnju Ivana PekovićaBobana i Dragana Jankovića“, navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada napominju, da su građani pozitivno reagovali na ovakve manifestacije, te da su informaciju o ovakvim i sličnim događajima koji će biti organizovani već prvog narednog vikenda dočekali s oduševljenjem.

Napominju, podgorički Stadion malih sportova i otvoreni tereni u okviru kompleksa SC ”Morača” bili su juče centar sportskih zbivanja u gradu.

”Evropska neđelja sporta je inicijativa Evropske komisije koja za cilj ima promociju sporta i fizičke aktivnosti i teži da onom neaktivnom dijelu stanovništva ukaže na benefite koje bavljenje sportom i rekreacijom nose sa sobom”, objasnio je  zamjenik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica Miloš Antić, i dodao:

”Pandemija nam je ukazala na važnost jačanja sopstvenog imuniteta i praktikovanje zdravih stilova života. Stoga smo u saradnji sa Kancelarijom za mlade Podgorice odlučili da se priključimo ovom kontinentalnom projektu i našim sugrađanima, sa fokusom na djecu i mlade, podignemo svijest o značaju redovnog vježbanja, ne samo tokom ove sedmice, već tokom cijele godine”, istakao je Antić.

Manifestaciju su okarakterisala nadmetanja u fudbalu, odbojci, basketu, ragbiju i šahu, kao i pokazni treninzi iz gimnastike i školice sporta za naše najmlađe sugrađane.

“Fudbalski turnir pripao je ekipi Bernabeu, u konkurenciji Arene, Mondiala i Karioka. Odbojkašice Budućnosti nadigrale su protivnice iz Top Volley-a i Morače, a basketaši Juniora osvojili su prvo mjesto ispred Milenijuma, Morače i All Star-a. Ragbisti Crvene stijene nadjačali su rivale iz Budućnosti, Cetinja, Arsenala i Kotora, dok su mladi polaznici Šahovskog kluba Budućnost odigrali zanimljivo interno takmičenje”, dodaje se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, gimnastički klub ”Enigma” i Školica sporta ”Kids fair play” pobrinuli su se da kroz interesantne pokazne treninge zabave mališane, što im je, kako kažu, “sudeći po nasmijanim licima, u potpunosti pošlo za rukom”.

Za sve učesnike i takmičare obezbijeđeni su prigodni pokloni i nagrade.

Podsjećamo, Glavni grad Podgorica i Crnogorsko udruženje za srčanu slabost u subotu su obilježili Svjetski dan srca nizom besplatnih ljekarskih pregleda, te bogatim sportsko-rekreativnim programom.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

POLICIJA U SUKOBU SA EKSTEMISTIČKOM GRUPOM – Opsada hotela...

"Teroristi su blokirani u jednoj prostoriji hotela, a snage bezbjednosti privode kraju operaciju", rekao je zvaničnik službe...

Jezive provokacije Hrvata na račun Borjana, pominjali Knin i...

Hrvati su ovom pobjedom došli na orag osmine finala, dok ej Kanada izgubila sve šanse da se...

FASHION GURU – GIANNI VERSACE

"Nemojte se pretjerano udubljivati u trendove. Ne dozvolite modi da zavlada vama, već sami odlučite ko ste...

Glavni grad i ove godine podržava Climathon 2022: Posvećen...

Riječ je o događaju, koji će se održati 17. i 18. decembra u NEST Coworking prostoru u...

Kako je vazduh u Evropi najveća opasnost za ljudsko...

Zagađenje vazduha u Evropi, i dalje je najveća opasnost za zdravlje ljudi. Uprkos tome...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare