Glavni grad: Za sanaciju naselja sa bespravnim objektima izdvojeno 950.000 eura

Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj održao je centralnu javnu raspavu o Programu uređenja prostora Glavnog grada sa Programom urbane sanacije za 2022. godinu.

Tom prilikom, sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj, Miljan Barović, kazao je da se po prvi put uz program uređenja prostora radi program urbane sanacije, u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, a odnosi se na sanaciju naselja sa bespravno izgrađenim objektima, za šta je izdvojeno 950.000 eura.

” Za Program uređenja prostora za 2022. godinu, najveći dio sredstava obezbjeđuju se iz budžeta Glavnog grada, od naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta. Programom urbane sanacije planira se raspoređivanje sredstava koji su izdvojeni po osnovu legalizacije objekata u glavnom gradu. Planirano je da se za zelene površine izdvoji 1.375 eura, za javnu rasvjetu 700.000 eura, za izgradnju ulica sedam miliona eura, dok je za komunalno opremanje planirano tri miliona eura, za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa 2.700 eura, a za izgradnju objekata deponije planirano je 2.600 eura”, kazao je Barović i dodao da se projekti finansiraju iz naknada za komunalno opremanje, budžeta preduzeća, kreditnih sredstava, kao i partnerstava.

Iz Glavnog grada podsjećaju da javna rasprava traje od 25. novembra do 10. decembra, a sve zainteresovane strane mogu da podnose prijedloge, sugestije i primjedbe na predloženi nacrt programa.

” Tokom trajanja javne rasprave, zainteresovani subjekti su u mogućnosti da izvrše uvid u dokument svakog radnog dana u Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj (Ulica Vuka Karadžića br.41), gdje će im biti pružene informacije o rješenjima u dokumentu”, poručuju iz Glavnog grada.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medijska zajednica Crne Gore želi konkretne reforme medijskog sektora

Anketa je sprovedena putem online upitnika u periodu od sredine decembra 2021. do sredine januara 2022. godine....

Rudan o Đokoviću: Da si silovatelj djevojčica, premijer kriminalac,...

 Ona je, između ostalog, uporedila njegov slučaj sa još jednim koji puni novinske natpise ovih dana: optužbe...

URA: Osuđujemo skrnavljenje fasade crkve u Podgorici

Oni su naveli da izolovani slučajevi bazirani na vjerskoj netrpeljivosti nikada neće biti društveno prihvaćeni u Crnoj...

Evrokup novčano kaznio Budućnost

“Plavi” su kažnjeni zbog ubacivanja predmeta u teren tokom meča protiv Bursaspor u prošlom kolu.

Muratović: Nadležne institucije da rade svoj posao i reaguju...

 Jučerašnji napadi na porodicu Martinović samo su kontinuitet nečega čemu su dugo izloženi neistomišljenici vlasti od strane...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare