I najmlađi stanovnici Ulice 4. jula dobili prostor za igru i druženje

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima obišao je danas završene radove na izgradnji dječijeg igrališta u Ulici 4. jula, koje je, uz nedavnu rekonstrukciju pomenute ulice, unaprijedilo kvalitet života u ovom dijelu Podgorice, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Imamo još jedan lijepi povod za posjetu ovom dijelu grada, a to je novo dječije igralište, sadržaj koji je ovdje nedostajao, a mi smo u saradnji sa mjesnom zajednicom odgovorili na zahtjeve naših sugrađana. Na prostoru od 850m² dobili smo novo multifunkcionalno, savremeno dječije igralište i uređenu zelenu površinu. Vrijednost ovog projekta je preko 33.000 eura”, kazao je Vuković podsjećajući da je ovo 34. dječije igralište koje je izgrađeno u prethodne tri godine, te da je u toku izgradnja dječijeg igrališta na Malom brdu i u Donjoj Gorici.

“Do kraja godine nadam se da ćemo se približiti broju od 40 dječijih igrališta i na taj način nastaviti da gradimo jedan humaniji ambijent, posebno za naše najmlađe sugrađane”, zaključio je Vuković i zahvalio kolegama iz privrednih društava na doprinosu prilikom realizacije ovog projekta. 

Nova multifunkcionalna površina se prostire na 850m², pokrivena je podlogom od tarta na kojoj su ugrađeni kula sa toboganom, ljuljaška sa gnijezdom, njihalica, vrteška i dvostruka klackalica, navodi se u saopštenju. 

Prostor je opremljen sa osam parkovskih klupa i tri korpe za otpatke. Zelena površina je dodatno oplemenjena sa sa 20 odraslih sadnica drveća i 50 sadnica žive grade. Na slobodnim površinama posijana je trava, a kompletne zelene površine pokrivene su sistemom za navodnjavanje.

Takođe, Ekipe Agencije za stanovanje ugradile su sto za stoni tenis, čime je upotpunjen sadržaj ovog prostora. Komunalne usluge su radile na dodatnom osvjetljavanju prostora, a postojeća rasvjeta je zamijenjena novom LED. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Horor u Hrvatskoj: U Lidlu ubijena prodavačica, napadnuta nožem...

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija napadač je bivši partner, uhapšen je i zaplijenjen je nož kojim joj je nanio...

Džudisti i džudistkinje kluba “Dečić” osvojili 16 medalja na...

Lina Bičić, bila je zlatna u Podgorici i Tivtu. Anid Bičić osvoji je prvo mjesto u Podgorici....

Fudbalerke poražene od Azerbejdžana

Crna Gora je i pored poraza ostala čvrsto na trećem mjestu tabele grupe E sa devet bodova,...

U Ljubljani izgorjelo skladište u vlasništvu hrvatskog biznismena

Rano jutros u skladištu u Ljubljani izbio je veliki požar. Planuo je u četiri sata, a nešto...

Đukanović: Ponovno otvaranje kancelarije NDI značajno na planu demokratizacije

Đukanović je izrazio poštovanje za misiju NDI na globalnoj političkoj sceni i doprinos daljem širenju demokratskih vrijednosti...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare