Izgradnja škole u Tološima teče predviđenom dinamikom, primiće prve učenike naredne školske godine

Radovi na izgradnji osnovne škole u Tološima teku predviđenom dinamikom, kazala je u ime kompanije Bemax dipl. inž. građ. Jovana Vuksanović. Kako dodaje, radovi se izvode na osnovu glavnog projekta i u skladu sa pravilima struke.

”Do sada smo ispred dinamike i vjerujemo da će tako i ostati. Završili smo sve armirano betonske radove na školi. Trenutno izvodimo hidroizolacione radove na krovnoj ploči škole, radove na podnoj ploči sale i zidarske radove. Školu ćemo komplet opremiti svim potrebnim sadržajem kako bi se nastava mogla nesmetano izvoditi”, rekla je Vuksanović.

Dodaje da će škola će biti spremna da primi prve učenike naredne školske godine, u septembru 2022 godine.

Bemax

”Škola je prema važećim zakonima i pravilnicima iz oblasti školskog obrazovanja projektovana za 1200 djece. U školi je predviđeno 15 matičnih učionica, 5 predmetnih učionica, 2 učionice za informatiku i 5 specijalizovanih učionica sa pripadajućim kabinetima. Fiskulturna sala je predviđena za odigravanje rukometnih, košarkaških i odbojkaških utakmica. Kapacitet tribina sale je 494 mjesta od čega je 204 fiksnih mjesta, a 290 mjesta u sklopu teleskopskih tribina. Krov škole je opremljen solarnim kolektorima za centralnu pripremu tople vode”, objašnjava Vuksanović.

Za grijanje i hlađenje škole i fiskulturne sale predviđen je sistem toplotne pumpe vazduh-voda.

”Grijanje i hlađenje škole vrši se kasetnim jedinicama smještenim u spuštenom plafonu, dok je grijanje i hlađenje fiskulturne sale predviđeno kanalskim sistemom. Ponuđeno rješenje nudi naselju javne sadržaje koji mu nedostaju: trg, park, otvoreni sportski tereni. S tim u vezi, prostor predviđen za izgradnju osnovne škole osim kao mjesto edukacije, teži da postane i katalizator okupljanja, druženja, igre i rekreacije u cilju osnaživanja zajednice”, ispričala je Vuksanović.

Bemax

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do 22 stepena

Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno a u popodnevnim satima razvedravanje. Foto: ZHMS

Damjanović: Kvazi eksperti tjeraju naše najveće blago, srećom, neće...

Kako je navela, ključni ekonomski gubitak Crne Gore i regiona je odliv talenata. “Ova...

Orban na masovnom skupu u Budimpešti optužio SAD i...

Orban je desetinama hiljada pristalica u centru Budimpešte rekao da Vašington i milijarder Džordž Soroš, koristeći svoj...

Dodik: Nisam spreman da za RS žrtvujem mir, ali...

Nemamo namjeru za ratom, nikakvim sukobom, ali želimo da se ustavno borimo za svoja prava“, naglasio je...

Spajić odgovorio Markoviću: Hvala što podsjećate građane na sve...

“Evo ga i bivši premijer koji je, po sopstvenom priznanju, zakazao u povećanju standarda i kvaliteta života...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare