Izuzetan uspjeh tivatskih gimnazijalaca na državnom takmičenju

Potpredsjednik opštine Tivat Goran Božović i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja upriličili su danas prijem za učenike SMŠ ''Mladost'' i njihove profesore, koji su na nedavno održanom državnom takmičenju ostvarili značajne rezultate.

Egor Georgievski, učenik I razreda Gimnazije, osvojio je drugo mjesto na državnom takmičenju iz programiranja, a njegov je mentor bila prof. Neda Slavović.

Stefan Jašović, učenik III razreda Gimnazije, osvojio je drugo mjesto na državnom takmičenju iz geografije, a mentor je bila prof. Aleksandra Vuksanović.

Đorđe Raičević, učenik IV razreda Gimnazije, osvojio je III mjesto na državnom takmičenju iz engleskog jezika, a mentor je bila prof. Sonja Škanata.

“Ovim malim gestom želimo pokazati da cijenimo i poštujemo vaš uspjeh i da vodimo računa o mladim ljudima koji su posvećeni obrazovanju i ostvarivanju izvrsnih rezultata. Trudićemo se da podstičemo i promovišemo uspjeh u obrazovanju, imajući u vidu da je upravo znanje ono što će vas voditi kroz život”, rekao je potpredsjednik Božović, pozdravljajući učenike i profesore.

“Predstavljati grad na takmičenju znanja svakako je za ponos, i to su vrijednosti kojima ćemo stremiti i koje ćemo podržavati i u buduće. Uz želju da ređate mnogobrojne uspjehe, od srca vam čestitam” – rekla je sekretarka Mršulja posebno pozdravljajući trud i zalaganje profesora – mentora.

Đaci su u razgovoru naglasili kako su se pripremali u posebnim okolnostima, što je izazivalo stres, ali da su zajedno sa profesorima uspješno odgovorili izazovima i ostvarili dobar rezultat. Đacima i profesorima, ovom prilikom, uručeni su prigodni pokloni. Dobitnici nagrada na državnom takmičenju, već tradicionalno biće posebno nagrađeni i na kraju školske godine, kada Opština Tivat organizuje prijem za dobitnike diplome “Luča”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bilčik: Promjena granica i razmjena teritorija je opasan put...

Promjena granica i razmjena teritorija je opasan put u eksplozvnu prošlost, ocijenio je Bilčik povodom navodnog non...

Šef kalabrijske mafije, koja je pretekla sicilijansku “Cosa Nostru”...

Izvor je potvrdio da Nikolino Grande Aracri, koji služi kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva u zatvoru u...

OVA EVROPSKA država plaća 200 EURA PO OSOBI ako...

Oni koji odaberu smeštaj u hotelu s pet zvjezdica dobiće 100 eura po osobi za rezervaciju. Gosti u hotelima...

Adžić: Pad Vlade ako Krivokapić povuče predlog o smjeni...

On je u emisiji Argumenti, na Televiziji Crne Gore, kazao da bi, u ovom momentu, to bilo...

“DOBIĆEŠ SVE ŠTO POŽELIŠ: Kurc u centru skandala, pronađeno...

Nova afera trese austrijsku vladu, na čijem čelu je kancelar Sebastijan Kurc, nakon što su mediji došli do...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare