Kašćelan: Prijestonica će pomoći gradnju vodovoda u Ceklinu

Dobar odnos i uvažavanje lokalne uprave i Mjesne zajednice Ceklin, iskazano i kroz konsultovanje i rad na projekatima od interesa mještana, trebalo bi i dalje nastaviti i unapređivati, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa predstavnicima mjesnog savjeta.

Na sastanku je saopšteno da će Prijestonica Cetinje kroz Program razvoja za narednu godinu i iz drugih izvora podržati projekte ove Mjesne zajednice. 

Predsjednik Savjeta Luka Jovićević upoznao je gradonačelnika Kašćelana sa prioritetima ove mjesne zajednice, navodeći da su to završetak vodovoda, asfaltiranje lokalnog puta i seoska rasvjeta.

Prema njegovim riječima, već su u toku radovi na dijelu seoskog vodovoda i do kraja mjeseca trebalo bi da bude završeno devet od ukupno 23 vodovodne šahte. Za preostalih 14 šahti Mjesna zajednica nema novca, pa bi pomoć Prijestonice u tom smislu bila neophodna i dobrodošla.

Pomoć im je neophodna i za gradnju hlorne stanice sa buster pumpom, kao i rezervoara za vodu, ali i za asfaltiranje prioritetne dionice mjesnog puta od kuće Mašanovića do groblja, ukupne dužine oko 900 metara.

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da se lokalna uprava trudila da ispuni sva obećanja data na prethodnom sastanku održanom na ljeto 2020. godine, te da će Prijestonica pokriti troškove gradnje 14 vodovodnih šahti, dok će hlornu stanicu i rezervoar pokušati da kandiduje kroz kapitalni budžet.

Rekao je i da je Prijestonica ove godine planirala asfaltiranje mjesnog puta u Ceklinu, ali da se od toga odustalo zbog izgradnje vodovoda koja je u toku. Međutim, postoji mogućnost, kako je dodao, da dio puta bude asfaltiran i ove godine, ako vodovod bude završen i vremenske prilike to dozvole.

Zamjenik gradonačelnika Miloš Ražnatović dodao je da je ove godine bilo planirano asfaltiranje dva kilometra seoskog puta, te da će planom za sljedeću godinu sigurno biti obuhvaćena njegova prioritetna dionica od 900 metara.

Kašćelan je kazao da je lokalna uprava spremna da pruži podršku vezano za izradu projekta mjesne rasvjete, kao i za njeno postavljanje, ali i za nabavku oluka na Domu kulture čiju su fasadu i podove mještani obnovili prošle godine.

„Na istoj smo strani – na strani naših građana. Nastavićemo zajedno da radimo i da se međusobno pomažemo“, poručio je Kašćelan.      

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do sedam stepeni

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, duvaće vjetar povremeno umjeren do jak, na udare...

MPNKS: Bratić govorila jezikom slobode, nije joj na kraj...

Kako su kazali iz MPNKS, DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre...

Krivokapić: Kako mogu braniti fotelje oni koji traže nove...

"Upravo zbog fotelja, neki planiraju saradnju sa DPS-om, dok drugi zbog istih fotelja, od samog početka ovu...

Rakočević: Nadam se da nikada više u Crnoj Gori...

“Ovo je, na našu žalost, ministarka u “najboljoj” Vladi CG u njenoj istoriji. Ali na našu sreću,...

Dizdarević: Nekontrolisani izlivi mržnje ministarke Bratić, pravi odraz stavova...

Kako je kazao, nakon skandalozne izjave Bratić može se konstatovati da su maske definitivno pale.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare