Izvor:Mediabiro

Katić: Herceg Novi će spremno dočekati goste kada je saobraćajna infrastruktura u pitanju

Na pomolu je rješenje problema sa parkiranjem, koji je u Herceg Novom prisutan u posljednjih nekoliko decenija. Naime, radovi na javnoj garaži u tom gradu se privode kraju, pa će Novljani i njihovi gosti u samom centru grada dobiti oko dvije stotine novih parking mjesta.

”Radovi su u završnoj fazi, a popločavanje novog trga na krovu garaže koji je u ravni sa Njegoševom ulicom privodi se kraju, tako da očekujem da se ispoštuje rok za završetak radova, a to je 01. jun. Očekujem i da će Herceg Novi do početka glavne ljetnje turističke sezone spremno dočekati goste kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura”, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

U toku su i radovi na rekonstrukciji Njegoševe ulice, kao i pješačke staze od Bijele do Kamenara, a za sedmicu, kako je najavio, trebalo bi da se otvori Dnevni centar za osobe sa smetnjama u razvoju.

”Započinjemo i neke infrastrukturne radove na poboljšanju vodosnabdijevanja i kanalizacione infrastrukture. U Herceg Novom se radi, radilo se sve ove četiri godine, i nastaviće se tako i ubuduće jer moramo da radimo za dobrobit svih građana”, poručio je prvi čovjek Opštine.

On je u razgovoru za agenciju Mediabiro izrazio optimizam kada je predstojeća ljetnja turistička sezona u pitanju. Pozitivnim prognozama uveliko doprinosi trend smanjenja broja oboljelih od koronavirusa, te dinamika vakcinacije stanovništva.

”Očekujem svakako da predstojeća ljetnja turistička sezona bude na nivou od 50 odsto u odnosu na 2019. godinu. Izgubili smo već jednu sezonu, i nikako ne bi bilo dobro da i ovu 2021. godinu završimo na nivou na kojem smo završili i 2020. godinu. Herceg Novi je grad koji živi od turizma, ne bi mogao ni da se razvija niti da napreduje u pravcu iz 2017. godine, kada smo i preuzeli vlast”, naveo je on.

Katić je podsjetio i da su 2018. i 2019. bile rekordne godine po broju otvaranja hotela u Herceg Novom, ali i po mnogim projektima, među kojima je i sinoć otvorena kuća nobelovca Iva Andrića.

”Mnogo stvari je urađeno i spremno za sam početak ljetnje turističke sezone, prije svega u kulturološkom ali i infrastrukturnom smislu. U tom djelu mi smo spremni i komunalna preduzeća odrađuju svoj posao na zavidnom nivou kada je priprema za sezonu u pitanju”, dodao je on.

Turistička organizacija Herceg Novi, kako je naglasio, odradila je brojne promocije na Zapadno-evropskim tržištima, te na ruskom tržištu i prioritetnom tržištu regiona.

”Očekujemo po najavama, barem kada je u pitanju region i rusko tržište, da ljetnja sezona dođe na nivo od oko 50 odsto u odnosu na 2019. godinu”, istakao je predsjednik Opštine.

Kada je u pitanju takozvani lockdown, prema Katićevim riječima, građani Herceg Novog su pokazali razumijevanje za strožije epidemiološke mjere.

”Zaista smo uoči zatvaranja imali veliki broj novozaraženih na dnevnom nivou, ali i ukupan broj pozitivnih slučajeva. Situacija je bila zaista dramatična budući da su i ustanove u Herceg Novom bile na izmaku svojih snaga. Veliki broj radnika je obolio pa se moralo ući u lokdaun, koji je dao rezultat”, rekao je Stevan Katić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U izraelskim napadima za pet dana ubijeno 145 Palestinaca,...

Prema podacima Palestinskog društva Crvenog polumjeseca, 17 povrijeđenih ljudi ustrijeljeno je bojevom municijom, a osam gumenim mecima....

CNP: Komemoracija povodom smrti Zefa Bata Dedivanovića u utorak

Dedivanović je rođen 1939. godine u Zatrjepču kod Podgorice. Osnovnu školu završio je u Zmajevu (Vojvodina), a...

Ministarstvo zdravlja: Dato preko 140 hiljada doza vakcina

Tokom 15. maja dato je 2.889 doza, od kojih je 2.668 prvih i 211 drugih doza.

UP: Identifkovane osobe koje su uništavale sadnice u parku

"Uvidom u video snimak i preduzetim aktivnostima na terenu policija je došla do sumnje da su osobe...

DPS: Krivokapić da prestane da se ponaša u maniru...

U suprotnom, kako navode pozivaju ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
kika
kika
10/04/2021•09:13 09:13

Katić: Kriva je bivša vlast za sve pa i za Porto novi. Onolike zgrade i hotele su napravili. Sramota.