Kotor: Završena pristupna saobraćajnica lokalitetu Rta Trašte

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, je danas u okviru realizacije ''Sporazuma o plaćanju naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta izgradnjom komunalne infrastrukture, izgradnju komunalne infrastrukture u zahvatu DSL Sektor 38-Bigova i LSL Trašte i izmirenju dodatnih troškova koje snosi Bigova Bay'' prisustvovao obilježavanju završetka radova izgrađene saobraćajnice, saopšteno je iz njegovog kabineta.

“Posebno sam srećan što su nakon više godina priprema i pregovora građani Bigove i Donjeg Grblja u mogućnosti da preuzmu na korišćenje ovu saobraćajnicu. Ovo je prvi infrastrukturni projekat u ovom dijelu i najveća investicija u turizam u ovom trenutku u Crnoj Gori”, kazao je Jokić.

On je istakao da će ova investicija, vrijedna više od 14 miliona eura omogućiti da se Donji Grbalj opskrbi vodom.

“Nadam se da ćemo u što kraćem roku moći da obradujemo mještane viješću da počinju radovi na izgradnji vodovoda I da ćemo svi imati priliku da uskoro posjetimo poluostrvo kada Bigova bay startuje u punom kapacitetu”, kazao je on i dodao da se uz najljepše želje i iskrene čestitke investitoru nada da će se uskoro okupiti na još jednom otvaranju.

Kako pojašnjavaju u saopštenju, izgradnja inicijalne faze pristupne saobraćajnice lokalitetu poluostrva Trašte predstavlja prvi izvođački ugovor u okviru komunalnog opremanja poluostrva Trašte, koji je zaključen 25.08.2020. godine između investitora BBI Development d.o.o. i izvođača radova Briv Construction d.o.o. iz Kotora.

Izgradnja predmetne saobraćajnice počela je u septembru 2020. i završeni su u ugovorenom roku od devet mjeseci, sa primopredajom u toku juna. Ugovor je realizovan bez, kako dodaju, probijanja ugovorene sume od 1.564.571,07 eura.

“Pristup poluostrvu je obezbjeđen izgradnjom nove dionice puta preko polja i rekonstrukcijom postojećeg makadamskog puta, tako da je nova saobraćajnica fleksibilne kolovozne konstrukcije dužine 882m i širine 6m (dvije saobraćajne trake po 3m) oivičena betonskim elementima – ivičnim gradama i rigolom, koja je uz propuste i kanale sastavni dio sistema za odvodnju atmosferske vode. U trupu saobraćajnice su postavljene hidrotehničke instalacije – vodovodni tranzitni cjevovod, tri kanalizaciona cjevovoda; elektro instalacije – 2x10kV napojni kablovi i kablovski vodovi slabe struje kao i telekomunikaciona kablovska kanalizacija.

Izgradnja predmetne saobraćajnice je podjeljena u dvije faze, inicijalnu i finalnu, kako se završni sadržaji saobraćajnice ne bi oštetili prilikom njene upotrebe kao gradilišnog pristupa hotelu koji se planira da bude izgrađen u okviru prve faze realizacije projekta. Finalnu fazu izgradnje saobraćajnice čine završni sloj asfalta, završetak javne rasvjete i oblaganje preostalih zidova kamenom duž dionica koje služe za prolaz građevinskih mašina. Finalna faza saobraćajnice će biti završena prie puštanja u rad hotela. Saobraćajnica je obilježena odgovarajućom privremenom saobraćajnom  signalizacijom i opremom”, zaključeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Mitrović: Sjajno od “sjajnih demokrata” da sjajnije ne može...

Istakao je da se njegov, ali i stav cjelokupnog DPS-a, uvijek znao. “Nema mjesta...

U KCCG šest pacijenata životno ugroženo

Kako je saopšteno iz KCCG njih šest je životno ugroženo.

Damjanović: Fudbalski klub Sutjeska postao prćija Demokrata

Kako je istakao, za predsjednika kluba je imenovan kadar Demokrata Marko Mitrović koji nikad nije...

Skener – jedna od najefikasnijih dijagnostičkih metoda: Uređaj posljednje...

U pitanju je primjena najsavremenijih tehnologija zahvaljujući kojima se...

O genocidu bez ali…

Za Antenu M piše Aleksandar Radoman Haška presuda Ratku Mladiću i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare