KOVAČEVIĆ: Sve nasljeđe koje je donio referendum treba ostaviti budućim generacijama

Ona je, na proslavi povodom povodom 21. maja - Dana nezavisnosti, u okviru koje je Opstina Danilovgrad organizovala trodnevni program na Trgu 9. decembar, ocijenila da za 16 godina vlast, koja je bila prethodnih 30 godina, nije dozvolila da Crna Gora skrene sa evropskog puta.

Nasljeđe koje je donio referendum treba ostaviti budućim generacijama, poručila je predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, navodeći da je za nju najvažnije da se stvore uslovi kako bi buduća pokoljena imala čime da se bave, mir i da ne bude podjela.

Ona je, na proslavi povodom povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, u okviru koje je Opstina Danilovgrad organizovala trodnevni program na Trgu 9. decembar, ocijenila da za 16 godina vlast, koja je bila prethodnih 30 godina, nije dozvolila da Crna Gora skrene sa evropskog puta.

“Da li smo mogli brže ući u EU pitanje je, ali ono što je najvažnije jeste da je Crna Gora spremna da uradi sve da brže dođemo do EU, kako bismo kvalitet života svih građana Crne Gore podigli na viši nivo”, rekla je Kovačević.

Prema njenim riječima, Danilovgrad iz 2006. i 2022. je “nebo i zemlja”.

“Ovoliko investicija, urađenih poslova, bilo od Vlade, bilo od novih investitora, ovoliko značajnih odluka koje su donesene u Crnoj Gori, pa i u Danilovgradu, a sve u cilju da kvalitet života bude na većem nivou. Za mene je najvažniji mir, da ne bude podjela, da radimo svi na dobrobit naše lijepe države, zaboravimo sve što nas je razdvajalo, da se okupimo oko naše države i stvorimo preduslove kako bi naša buduća pokoljenja imala čime da se bave. Sve nasljeđe koje je donio referendum treba da ostavimo budućim pokoljenjima”, rekla je Kovačević.

Na centralnoj proslavi građane Danilovgrada i goste zabavljala je sarajevska grupa Letu štuke, kao predgrupa je nastupio spuški bend Parampaščad, dok su u petak građani koji su prisustvovali programu “Privrednici i umjetnici svom zavičaju” mogli da uživaju u pjesmama Zorana Kalezića, Dejana Škuletića, Mile Nikić i drugih istaknutih muzičara crnogorske muzičke scene, kao i u nastupu Folklornog ansambla Danilovgrad.

Predstavnica Opštine Danilovgrad, Sandra Keković, kazala je da 21. maj budi snažne emocije, koje proizilaze iz ljubavi prema otadžbini i ponosa dok o njoj govorimo.

“Tada smo prihvatili odgovornost za sopstvenu budućnost i potvrdili želju za samostalnom Crnom Gorom. Danas nas tekovine ovog slavnog datuma obavezuju da temelje države učinimo vječnim. Kako i 2006, tako i danas, sigurna sam da nas ima dovoljno da odbranimo građansku, savremenu, modernu i evropsku Crnu Goru i da stvorimo preduslove za život svakog građanina i da zajednički razvijamo našu Crnu Goru”, rekla je Keković.

Vokal i gitarista grupe Parampaščad, Stefan Pantović, rekao je da su lijepo što su povodom proslave 16 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore dobili priliku da nastupe pred domaćom publikom.

“Zahvalni smo opštini Danilovgrad koja nam je dala povjerenje da nastupimo kao predgrupa sarajevskog benda Letu štuke. Svi datumi koji se vezuju za moju zemlju imaju posebnu emociju. Prvo volim svoju porodicu, pa Spuž, pa svoju zemlju. Tako je to u mom srcu i ja svoju državu volim svaki dan sve više”, rekao je Pantović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Uprava policije: Sa aspekta bezbjednosti, izborni dan protiče mirno

Policija će, kako su kazali, će nastaviti da preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi izborni dan...

Drugi april, dan provjere činjenica: Dezinformacija sve više, a...

On je istakao da, Raskrinkavanje.me i druge slične platforme i portali širom svijeta obilježavaju 2. april kao...

(VIDEO) Glasao Đukanović

Đukanović je svoje biračko pravo iskoristio na biračkom mjestu u OŠ “Savo Pejanović”.

Policija traga za Stojanom Sekulovićem zbog upada u prostorije...

"U odnosu na video zapis koji je objavljen na društvenim mrežama, a koji su prenijeli i pojedini...

Nakon više sati proradile kamere MUP-a na graničnim prelazima

Portal Standard je ranije objavio da kamere ne rade ni na jednom graničnom prelazu, ni sa Srbijom,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare