Liješević: Turistička privreda Budve spremna da odgovori izazovu kada se situacija stabilizuje

Turistička privreda Budve je, usljed novonastale situacije, spremna na usaglašavanje i korekciju cijena kako bi bila konkurentna na tržištu, kaže direktorica TOB-a Maja Liješević. Marketinšku kampanju sada će usmjeriti na online komunikaciju i to prvenstveno ka prioritetnim tržištima i individualnim gostima.

“Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa relevantnim Nacionalnim i opštinskim službama i institucijama, pomno prati situaciju nastalu usljed proglašenja pandemije i to kako na lokalnom tako i globalnom nivou”, kazala je direktorica Turističke organizacije (TO) Budva, Maja Liješević.

Posljedice pandemije virusa COVID19 će se osjetiti na turizam, ocijenila je ona, naglasivši da je turistička privreda spremna da odgovori izazovu kada se situacija stabilizuje.

Tada je, kaže Liješević, neophodna brza i efikasna reakcija.

“U tom smislu, mi iz Turističke organizacije Opštine Budva ćemo preduzeti aktivnosti u smjeru kampanje. Prateći stanje na tržištima sada znamo da je online komunikacija nešto što je dominantan oblik marketing alata. Mi ćemo se usmjeriti prema tome, i to prema onim tržištima koja su nam u ovom momentu najvažnija – domaće tržište, tržište regiona, zemlje bivseg SSSR-a a za period glavne sezone i postsezone tržište Zapadne Evrope”, smatra Liješević.

Posebnu pažnju, kaže ona, treba usmjeriti ka individualnom gostu.

“To je nešto što kao mali sistem možemo iskoristiti, u periodu sezone, naravno, čim se završi ova situacija. Imamo velike sisteme, kao što su hoteli, i male, privatne hotele i privatni smještaj koji će se morati prilagođavati tržištu. U ovom trenutku, na neki način privatni smještaj može biti u prednosti, jer su oni ti koji su okrenuti individualnom turizmu”, zaključila je ona.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Milatović poručio Vukoviću: Sastaćemo se na dan primopredaje dužnosti

Nosilac liste Evropa sad Jakov Milatović poručio je gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću da će se sa njim sastati na...

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Utvrđeno da je Cvetanović na snimku,...

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje za ubistvo Nikole Bojovića a koje se vodi protiv...

Dok se Crna Gora i komšije bore za tržište,...

U Crnoj Gori je tokom ljetnje turističke sezone boravilo najmanje deset puta manje turista iz Ukrajine i...

Održan Kongres Sindikata energetike – Kajević ponovo na čelu

Kajević za Pobjedu ističe da će nastaviti sa aktivnostima kao i do sada na poboljšanju materijalnog statusa...

TRI MJESECA OD SAJBER NAPADA: Informacioni sistem još ne...

Sajber napad na vladinu infrastrukturu ogolio je slabosti sistema. Nemogućnost sprovođenja javnih nabavki usporila je mnogo toga...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare