Ministarka zdravlja u Pljevljima: Bolnica dobila skener

Nakon što je Opšta bolnica u Pljevljima ranije ostala bez skenera, Ministarstvo zdravlja je u rekordnom roku, u saradnji sa Rudnikom Pljevlja, obezbijedilo kupovinu najsavremenijeg aparata koji je vrijedan 242 hiljade eura. To je, tokom posjete OB Pljevlja, izjavila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, saopšteno je iz Ministarstva.

“Ukupna vrijednost skenera iznosi 242 hiljade eura od čega je najveći dio sredstava obezbijeđen iz budžeta, a iznos od 85 hiljada eura je obezbijeđen iz donacije Rudnika Pljevlja. Ovo je izuzetno važna dijagnostička procedura koja predstavlja zlatni standard u blagovremenoj prevenciji i naravno, kasnije u liječenju veoma teških pacijenata i teških oboljenja. Ovaj skener nije važan samo za bolnicu u Pljevljima već i za šire područje imajući u vidu da se stanovništvo iz okolnih naselja, a i sa Žabljaka snima i dijagnostikuje u OB Pljevlja”, objasnila je ministarka zdravlja.

Aparat je u bolnici od 1. januara. Do sada su se radila snimanja hitnih i bolničkih pacijenata, a od prije nekoliko dana se radi dijagnostika i pacijenata Doma zdravlja, objasnio je direktor bolnice, dr Saša Grbović.

“Mi sada imamo moderan, 64-ro slajsni skener koji je sada jedan od najboljih u državi. To znači da ćemo moći da radimo veći broj pregleda nego do sada”, rekao je Grbović.

OB Pljevlja je, kako dodaju u saopštenju, u posljednjih godinu dobila oko pola miliona eura donacija od kojih je obezbijeđen digitalni rendgen aparat, centralni kiseonik itd.

“Posebno bih zahvalio ministarki i svim direktorima bolnica sa kojima smo imali izuzetnu saradnju i koji su nam pomogli da prebrodimo ovaj period uslovljen zdravstvenom krizom”, zaključio je Grbović.

Ministarka zdravlja, najavljuju, narednih dana posjetiće i Opštu bolnicu u Bijelom Polju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šćekić: Moguće ponovno pokretanje proizvodnje u Rudniku uglja u...

"Sve elektrane sada traže ovu sirovinu, tako da smo imali poziva i interesovanja...

Stejt department: “Otvoreni Balkan” temelj za jačanje ekonomija

"Sjedinjene Države podržavaju ove i druge komplementarne inicijative za zajedničko produbljivanje regionalne ekonomske...

Od danas ograničene marže na brašno, ulje, šećer i...

Ograničenjem marži ove životne namirnice bi mogle da budu jeftinije, a odluka je...

Radovanić: Članstvo Crne Gore u EU bilo bi vjetar...

Na evropskom skupu LEAD21 učestvovaće poslanici iz brojnih evropskih država: Poljske, Finske,...

Dukaj: Radna grupa u roku završila rad i uradila...

Slijedi izrada nacrta i javna rasprava. ''Crna Gora je tako...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Vule
Vule
17/02/2022•10:15 10:15

Šta će skener u Pljevljima – tamo se sve vidi golim okom. Teško je tamo naći lijeka.