Na ulicama Podgorice 1.700 novih dvotočkaša

Glavni grad je saopštio da se biciklistička revolucija u Podgorici nastavlja, te da je na ulicama Podgorice 1.700 novih dvotočkaša.

“Glavni grad, i ove godine, nizom aktivnosti obilježio je Evropsku nedjelju mobilnosti i na taj način, između ostalog, ukazao na važnost korišćenja alternativnih vidova prevoza. U skladu sa tim završen je VII ciklus projekta ‘Podgorica na dva točka’, zahvaljujući kojem je na ulicama glavnog grada oko 1.700 novih dvotočkaša”, navode iz PG Biroa.
Gradonačelnik Ivan Vuković kazao je da je promocija alternativnih vidova prevoza značajna kako za zdravlje sugrađana, tako i kao vid borbe protiv klimatskih promjena, odnosno jedan vrlo efikasan mehanizam zaštite životne sredine.
“U tom cilju mi smo godinama unazad promovisali biciklizam i sve ono što je trebalo da takoreći demotiviše naše sugrađane da koriste automobile i kada podvučemo crtu mislim da možemo biti veoma ponosni. Dakle, tokom protekle tri godine mi smo podijelili gotovo 1.700 subvencija za kupovinu dvotočkaša, dominantno bicikala, jedan broj električnih trotineta i na taj način sigurno dali jedan značajan doprinos. Tako da ćemo danas imati jednu promotivnu vožnju sa dobitnicima subvencija. Vjerujem da ćemo se lijepo družiti i da ćemo motivisati i druge ljude da nabave bicikla i trotinete, da parkiraju automobile i da doprinesu sopstvenom zdravlju i svakako da učine naš grad još zelenijim i ljepšim”, zaključio je Vuković. 
Građani su istakli da je primjetno veći broj dvotočkaša na ulicama Podgorice, te da im je zadovoljstvo što će i on zahvaljujući projektu “Podgorica na dva točka”, dati svoj doprinos upotrebi alternatvnih vidova transporta i zaštiti životne sredine.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Junetina u vinu sa pečurkama i slaninom

Ukusnu junetinu za koju je ključno da odstoji u pacu celu noće pre spremanja, preporučuje Praktična žena.

Film Silent Land pobjednik u takmičarskom dijelu Džada Film...

Tročlani žiri koji čine režiseri Milorad Milinković i Nikola Vukčević kao i glumica Nada Vukčević donijeli su...

Zeman: Rusi koji bježe od mobilizacije zaslužuju azil u...

„Mislim da tim ljudima, kao i ukrajinskim izbjeglicama, treba da dajemo humanitarne vize. Čovjek koji bježi iz...

Zbog snažnog tajfuna evakuacije na Filipinima

Tajfun "Noru" donosi vjetar brzine i do 240 kilometara na sat, a pogodio je ostrva Polilo i...

Vuković-Sekulović: “Skupština građana” veliko dostignuće i uspjeh za parlament...

Otvarajući forum u ime Skupštine Crne Gore, zamjenica generalnog sekretara Skupštine Milena Vuković-Sekulović istakla je da je...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare