Nastavak druge faze izgradnje šetališta i trga u Sutomoru nakon turističke sezone

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa direktorom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladenom Mikijeljom, gdje su razgovarali o uređenju zone morskog dobra i projektima koje ovo preduzeće realizuje na teritoriji barske opštine.

Na sastanku je razgovarano o projektima izgradnje šetališta i trga u Sutomoru, šetališta u Čanju i drugim projektima u zahvatu morskog dobra duž barske rivijere. Nakon sastanka, Raičević i Mikijelj obišli su radove na šetalištu u Sutomoru.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj kazao je da je projekat u Sutomoru jedan od najvažnijih koji se radi u zoni morskog dobra u Baru, i da je Morsko dobro u budžetu za 2021. predvidjelo sredstva za nastavak radova u drugoj fazi.

„Prije svega bih želio da se zahvalim predsjedniku opštine Bar na pozivu da posjetim vašu opštinu. Kroz sastanak u opštini, a i kroz današnju posjetu Sutomoru, zaključili smo da je ovo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata koji se radi u zoni morskog dobra u opštini Bar. Realizacijom ovog projekta vrijednost nekretnina u neposrednoj blizini šetališta će se višestruko povećati, i biće stvoreni preduslovi za potpunu promjenu načina funkcionisanja turizma na ovom lokalitetu. Apsolutno sam uvjeren da će se kroz realizaciju ovog projekta turistička ponuda i klijentela turista na ovom lokalitetu promijeniti, i da će Sutomore napokon dobiti onaj vid turizma koji zaslužuje duži niz godina“, rekao je Mikijelj.

„Želim da uvjerim građane Bara i Sutomora da ćemo narednu fazu realizacije ovog projekta sprovesti nakon završetka turističke sezone, siguran da će taj isti projekat podržati i Vlada Crne Gore. Mi smo kroz naš kapitalni budžet izdvojili sredstva za realizaciju ovog projekta, upoznati smo da je isto to uradila i Opština Bar, svi uvjereni da radimo veliku stvar za promjenu identiteta Sutomora u narednom periodu“, kazao je direktor Morskog dobra.

Predsjednik opštine Dušan Raičević izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom sa menadžmentom Morskog dobra i dogovorenim zajedničkim aktivnostima na uređenju zone morskog dobra u barskoj opštini.

„Predstavlja zadovoljstvo činjenica da je prihvaćena inicijativa Opštine Bar za organizaciju zajedničkog sastanka sa menadžmentom Morskog dobra. Tema današnjeg sastanka su bili projekti koje planiramo u zajedničkoj saradnji da realizujemo u narednom periodu, ali i jedinstvena prilika da posjetimo Sutomore gdje se vrijedno izvode radovi na izgradnji šetališta kao prve faze od cjelokupnog projekta vrijednosti 5 miliona eura. Uvjerili smo se da je, pet mjeseci nakon početka radova, dinamika radova zadovoljavajuća, i ohrabruje činjenica da ćemo sa svim radovima završiti do početka turističke sezone. Time ćemo jasno ponuditi drugačiju definiciju turističke ponude Sutomora i spremno dočekati turističku sezonu u onom obimu u kojem bude bilo moguće da se realizuje, poštujući trenutnu epidemiološku situaciju i stanje po pitanju imunizacije stanovništva“, kazao je Raičević.

Predsjednik opštine istakao je da raduje spremnost za nastavak projekta u Sutomoru, odnosno izgradnje trga nakon završetka ljetnje turističke sezone.

„Raduje takođe spremnost Morskog dobra već sa narednom fazom koja podrazumijeva izgradnju trga u Sutomoru nastavimo već nakon završetka ove turističke sezone, i tako turističku sezonu 2022. dočekamo u potpuno dugačijem ruhu, sa promijenjenom turističkom ponudom, a prije svega izmijenjenom percepcijom o Sutomoru kao turističkoj destinaciji. Nastavićemo u zajedničkoj saradnji da radimo na projektima valorizacije ostalih kapaciteta u turističkim mjestima, prije svega Čanja. Projekat koji je planiran za Čanj ide svojom dinamikom, a takođe smo dogovorili načine i modele kako ćemo sitne intervencije u zoni morskog dobra zajedničkim djelovanjem nastojati da rješavamo na zadovoljstvo sugrađana, a i na obostrano zadovoljstvo Opštine Bar i Morskog dobra“, zaključio je Raičević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Putin primio i drugu dozu vakcine protiv koronavirusa

U govoru na sastanku Ruskog geografskog društva, Putin je izrazio nadu da će broj zaraženih početi opadati...

Radulović: Prijetnja doktorici Borovinić Bojović je prijetnja svakom ljekaru...

"Prijetnje našoj koleginici, uvaženoj ljekarki i njenoj porodici, smatramo prijetnjama svakom doktoru, svakom medicinskom radniku i, u...

Danka u novom četvrtfinalu

Nakon što je prošle sedmice u ovom gradu stigla do meča za trofej, crnogorska teniserka i ove...

Budućnost razbila Igokeu u Morači

Poslije prve četvrtine, koja je završena rezultatom 16:15, ekipa Dejana Milojevića briljantna je bila u drugom periodu....

“KAKO RADE DA BUDE SRBIN, VIDI KAKO IZGLEDA?”Ovaj glumac...

"Govorio mi je često - gdje si, moj Hrvat, kako si, moj Hrvat, šta ćemo ti i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare