Nikšić nikad prljaviji, komunalne usluge nikad skuplje

Klub odbornika Evropskog tima za Nikšić pozvao je čelnike Opštine Nikšić da hitno pokrenu postupke za smjenu Milete Milatovića, direktora Komunlanog preduzeća i Veselina Čurovića, načelnika Komunalne policije.

Prema njihovim riječma, katastrofalni rezultati rukovodstva Komunlanog preduzeća govore o neumijeću obavljanja poslova koji su ih zapali, te nesposobnosti menadžerisanja važnim lokalnim službama.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

„Da Nikšić nikad nije bio prljaviji, svjedoče građanke i građani, koji svakodnevno, bilo pojedinačno, bilo udruženi, ukazuju na propuste u radu lokalnog Komunalnog preduzeća, koje se očigledno na valjan način ne bavi higijenom u gradu, što u krajnjoj liniji podrazumijeva i brigu o kolektivnom zdravlju u gradu pod Trebjesom.

Nedopustiv je komunalni nered koji je zavladao, za koji direktnu odgovornost snosi i Komunalno preduzeće, koje, kako su se i sami građani i građanke uvjerili, obavljajući svoje svakodnevne aktivnosti, ilegalno odlaže otpad, ali i Komunalna policija, kojoj je donedavno primarna aktivnost bila da se obračunava sa ekološkim aktivistima, koji, neumorni u plemenitoj namjeri da sačuvaju okolinu u kojoj živimo, zajedno sa stanovnicima grada, rade posao Komunalnog preduzeća.

Zbog katastrofalnih rezultata na poljima koja su nadležnost komunalnih službi, ali i zbog pogubnih posljedica koje bi, njihov odnos prema poslu za koji su plaćeni novcem Nikšićanki i Nikšićana, mogao izazvati, iako je lokalna vlast povećala cijene za komunalne usluge, dodatno udarajući na inflacijom pogođene kućne budžete, ista mora pokazati i odgovornost i dokazati da je interes grada iznad zaštite ličnih interesa partijskih kadrova“, naveli su iz Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Promjenljivo vrijeme, na primorju moguća kiša

Na sjeveru biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo vrijeme. Ujutru...

Udes u Bijelom Polju, nema povrijeđenih

Do udesa je došlo oko 20.30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

Terzić o sukobu Adžića i Rmandića: Svi koji su...

Apsolutno me ne zanima. Neka komentarišu i nevladine organizacije i mediji nakon ovoga šta god hoće. Mene...

Ženu 17 godina držali u zatočeništvu, ljekari UKC-a RS...

Žena, koju su navodno članovi njene porodice godinama držali u zatočeništvu, primljena je u UKC 12. septembra...

Gazdić: Poglavlje 27 zatvaramo u 2025. godini

Naš najveći izazov u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom je usvajanje briselskih standarda iz oblasti zaštite životne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare