Novaković Đurović: Konačno idemo ka sanaciji deponije na obali Tare

Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da najavim da konačno idemo ka sanaciji deponije na obali Tare. Stekli su se uslovi za raspisivanje tendera, obezbijeđena su finansijska sredstva i vjerujem da ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje i za Opštinu Mojkovac, ali i za čitavu Crnu Goru, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović, koja je danas bila u radnoj posjeti Opštini Mojkovac, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako je rekla ministarka, Opština Mojkovac će imati veliku podršku Ministarstva.

“Sigurna sam da ćemo u zajedničkoj saradnji i na obostrano zadovoljstvo u narednom periodu, pored ovoga pitanja, rješavati i mnoga druga otvorena pitanja u Mojkovcu, ali i realizovati lijepe i korisne zajedničke projekte”, dodala je.

Predsjednik Opštine Mojkovac, Vesko Delić saopštio je da ga raduje što se finalizuje projekat sanacije deponije i zahvalio ministarki Novaković Đurović na predusretljivosti.

“To je jedan od gorućih problema sa kojim smo se suočili kada smo došli ovdje na vlast. Sanacijom deponije riješićemo crnu ekološku tačku Mojkovca”, naveo je on.

Kako navode u saopštenju, u vrlo bliskom vremenskom periodu na mjestu današnje deponije biće napravljen park, gdje će turisti, ali i domaći gosti, moći da se odmore i uživaju pored Suze Evrope.

Pred gradske deponije, ministarka je obišla transfer stanicu, koja predstavlja pripremnu infrastrukturu Mojkovca za upravljanje otpadom.

Takođe, održan je i sastanak sa predstavnicima Opštine, tokom kojeg je razgovarano o projektu adaptacije i unapređenja rada postojećeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže, koji treba da se finansira od strane WBIF-a.

Vrijednost projekta je blizu 3 miliona eura.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vatrogascima od danas pomaže 20 sezonaca

Vatrogasci su tokom noći uspjeli da ugase požar koji je buktio na brdu...

Rekordne temperature mora u Hrvatskoj, na Mljetu čak 30...

U Dubrovniku i na Mljetu temperatura mora je bila 29 stepeni, na Lastovu,...

ŽPCG za STANDARD: Nijesmo u mogućnost da u svim...

Kako navode za prvih pet mjeseci 2022. godine prevezeno je skoro 250.000 putnika, što je za 75...

U Ulcinju promocija zaštićenih morskih područja

Događaj će se održati u Ulcinju (palata Venezia, Stari grad). 

Novi talas kovid infekcije širom svijeta

Dvije nove podvarijante omikron soja korona virusa koje se brzo šire izazivaju nove...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare