Novaković Đurović: Konačno idemo ka sanaciji deponije na obali Tare

Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da najavim da konačno idemo ka sanaciji deponije na obali Tare. Stekli su se uslovi za raspisivanje tendera, obezbijeđena su finansijska sredstva i vjerujem da ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje i za Opštinu Mojkovac, ali i za čitavu Crnu Goru, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović, koja je danas bila u radnoj posjeti Opštini Mojkovac, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako je rekla ministarka, Opština Mojkovac će imati veliku podršku Ministarstva.

“Sigurna sam da ćemo u zajedničkoj saradnji i na obostrano zadovoljstvo u narednom periodu, pored ovoga pitanja, rješavati i mnoga druga otvorena pitanja u Mojkovcu, ali i realizovati lijepe i korisne zajedničke projekte”, dodala je.

Predsjednik Opštine Mojkovac, Vesko Delić saopštio je da ga raduje što se finalizuje projekat sanacije deponije i zahvalio ministarki Novaković Đurović na predusretljivosti.

“To je jedan od gorućih problema sa kojim smo se suočili kada smo došli ovdje na vlast. Sanacijom deponije riješićemo crnu ekološku tačku Mojkovca”, naveo je on.

Kako navode u saopštenju, u vrlo bliskom vremenskom periodu na mjestu današnje deponije biće napravljen park, gdje će turisti, ali i domaći gosti, moći da se odmore i uživaju pored Suze Evrope.

Pred gradske deponije, ministarka je obišla transfer stanicu, koja predstavlja pripremnu infrastrukturu Mojkovca za upravljanje otpadom.

Takođe, održan je i sastanak sa predstavnicima Opštine, tokom kojeg je razgovarano o projektu adaptacije i unapređenja rada postojećeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže, koji treba da se finansira od strane WBIF-a.

Vrijednost projekta je blizu 3 miliona eura.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ko je Goran Petronijević, advokat Milana Radoičića organizatora napada...

Petronijević je pročitao Radoičićevu izjavu, u kojoj je priznao da je organizovao grupu u Banjskoj i da...

Joanikije sa generalom Lazarevićem: Vojska CG zaslužuje našu trajnu...

Srpski mitropolit je zahvalio Vojsci Crne Gore koja je probila put do manastira, navodeći da je to...

Šef hrvatske diplomatije: Spajić je proevropski političar u sastavljanju...

"Spajić je proevropski političar u sastavljanju Vlade", poručio je Grlić Radoman tokom obilježavanja godišnjice osnivanja logora u...

Državljanin Belgije se izgubio na Visitoru

“Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore otpočeli spasilačku akciju na Visitoru – Opština Plav. Naime državljanin Belgije...

Putin potpisao ukaz o regrutaciji 130.000 ljudi

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o jesenjoj regrutaciji 130.000 ljudi, koliko će biti pozvano...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare