Očišćena masna mrlja kod brane u Otilovićima u Pljevljima

Služba zaštite i spasavanja Opštine Pljevlja u saradnji sa firmom Hemosan, koristeći njihovu opremu i instrukcije, izvršila je čišćenje masne mrlje kod brane u Otilovićima o kojoj se ranijih dana govorilo, saopšteno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opštine Pljevlja.

Kako je istakao komandir Službe Goran Čavić, pretpostavka je da se radilo o nekom od naftnih derivata i to manjoj količini na samoj površini vode

“Koristeći opremu odradili smo dobar posao, jer mrlje nakon izvršenog posla nije bilo. Iako se nije radilo o većoj količini, bili smo u obavezi da preduzmemo sve propisane mjere da bi se i to uklonilo. Takođe, uz pomoć ribočuvara iz Ribolovnog kluba Lipljen, izvršili smo čišćenje ivice brane i uklonili 12 buradi iz ranijeg perioda”, kazao je Čavić.

On je naglasio da je Služba zaštite izvršila jako dobar posao, uz izlaganje vatrogasaca riziku zbog strmosti obale usled niskog vodostaja, a koristeći specijalnu penjačku opremu.

“Čavić je zamolio još jednom sve građane da povedu računa o odlaganju ovakve vrste otpada koji u krajnjem slučaju završi u vodotocima”, objavili su iz Opštine Pljevlja na Fejsbuku.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Lančani sudar u Radanovićima, ima povrijeđenih

Saobraćajna nezgoda je, kako su precizirali, prijavljena Odjeljenju bezbjednosti Kotor u 11.15 sati. Uviđaj...

Počela adaptacija garaže u Ulici Novaka Miloševa

“Tokom adaptacije izvodiće se pripremni radovi, građevinsko-zanatski radovi, nakon čega će se pristupiti radovima na atmosferskoj kanalizaciji,...

Spajić i Milatović: Cilj je da ubrzamo dinamiku napretka...

Ministar ekonomije u Vladi UAE je izrazio zadovoljstvo što će ta zemlja biti partner na Investicionom forumu...

DPS Andrijevica: Rukovodstvo Opštine da saopšti ko stoji iza...

“Naime, svega prije 20-ak dana poslanici DF su glasali za interpelaciju ministra Stijovića, dok mu po svemu...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare