Opština Bar obezbijedila 1000 besplatnih omladinskih kartica EYCA

Vrednujući značaj aktivizma omladinske populacije i njihove mobilnosti, Opština Bar je, već treću godinu zaredom, potpisala Ugovor o saradnji sa NVO ''Centar za omladinsku edukaciju'' i na taj način obezbijedila 1000 komada Evropske omladinske kartice (EYCA) koje će mladi Bara biti u prilici da dobiju besplatno.

Dodatni značaj ovom partnerstvu, pruža i činjenica da će u narednom periodu biti organizovano i šest tematskih radionica u cilju jačanja profesionalnih vještina mladih.

“Evropska omladinska kartica (EYCA) je međunaroni društveno odgovorni program koji mladim ljudima u Crnoj Gori omogućava brojne benefite i povoljnosti kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou. Korišćenjem ove kartice, mladi ulaze u svijet informacija, mobilnosti, neformalne edukacije i umrežavanja i ujedno dobijaju mogućnost socijalne inkluzije kroz aspekt velikog broja povlastica koje kartica nudi- više od 270 popusta u Crnoj Gori i preko 70000 benefita u Evropi”, naveli su iz Opštine Bar.

Osim toga, kako dodaju, kartica omogućava i povraćaj novca kod svih CashBack World partnera u Crnoj Gori i svijetu.

Opština Bar poziva sve mlade ljude starosne dobi od 13-29 godina da preuzmu svoju Evropsku omladinsku karticu (EYCA), koja im je dostupna potpuno besplatno u prostorijama Omladinskog centra u Baru, u sportskoj dvorani “Topolica”, ponedjeljkom, utorkom i srijedom u terminu od 18-20h, kao i četvrtkom i petkom od 11-13h.

Iz barske opštine navode da projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori realizuje NVO Centar za omladinsku edukaciju uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva sporta i mladih.

“Na ovaj način, lokalna uprava nastavlja da odgovorno i posvećeno stvara preduslove za unaprijeđenje omladinske politike, te samim tim i doprinosi boljem položaju mladih u opštini”, poručuju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Komnenović: Trajektnu liniju da preuzmu Opštine Tivat i Herceg...

Nakon što je aktuelizovana priča o stavljanju van snage zaključak Vlade iz 2019. kojim je “Pomorskom saobraćaju”...

Nikolić: Evropa sad da pokaže principijelnost i ne formira...

“Pa ipak, da podsjetimo na određene činjenice. Zahvaljujući glasovima birača Demokratskog fronta Spajić i Milatović su uopšte...

Letovi sa tivatskog preusmjereni na podgorički aerodrom zbog jakog...

U pitanju su četiri leta, tri za Beograd i jedan za Istanbul. Takođe i...

Nikolić: Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih...

“Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih procesa, posebno u kontekstu rasprostranjenog ruskog uticaja u regionu...

U Iranu pomilovane desetine hiljada zatvorenika

„Pomilovani su zatvorenici koji nisu optuženi za špijunažu u korist stranih agencija, direktne kontakte sa stranim agentima,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare