Opština Bar obezbijedila 1000 besplatnih omladinskih kartica EYCA

Vrednujući značaj aktivizma omladinske populacije i njihove mobilnosti, Opština Bar je, već treću godinu zaredom, potpisala Ugovor o saradnji sa NVO ''Centar za omladinsku edukaciju'' i na taj način obezbijedila 1000 komada Evropske omladinske kartice (EYCA) koje će mladi Bara biti u prilici da dobiju besplatno.

Dodatni značaj ovom partnerstvu, pruža i činjenica da će u narednom periodu biti organizovano i šest tematskih radionica u cilju jačanja profesionalnih vještina mladih.

“Evropska omladinska kartica (EYCA) je međunaroni društveno odgovorni program koji mladim ljudima u Crnoj Gori omogućava brojne benefite i povoljnosti kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou. Korišćenjem ove kartice, mladi ulaze u svijet informacija, mobilnosti, neformalne edukacije i umrežavanja i ujedno dobijaju mogućnost socijalne inkluzije kroz aspekt velikog broja povlastica koje kartica nudi- više od 270 popusta u Crnoj Gori i preko 70000 benefita u Evropi”, naveli su iz Opštine Bar.

Osim toga, kako dodaju, kartica omogućava i povraćaj novca kod svih CashBack World partnera u Crnoj Gori i svijetu.

Opština Bar poziva sve mlade ljude starosne dobi od 13-29 godina da preuzmu svoju Evropsku omladinsku karticu (EYCA), koja im je dostupna potpuno besplatno u prostorijama Omladinskog centra u Baru, u sportskoj dvorani “Topolica”, ponedjeljkom, utorkom i srijedom u terminu od 18-20h, kao i četvrtkom i petkom od 11-13h.

Iz barske opštine navode da projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori realizuje NVO Centar za omladinsku edukaciju uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva sporta i mladih.

“Na ovaj način, lokalna uprava nastavlja da odgovorno i posvećeno stvara preduslove za unaprijeđenje omladinske politike, te samim tim i doprinosi boljem položaju mladih u opštini”, poručuju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đuričković: Umjesto suštinskih reformi i napretka ka EU, građanima...

Umjesto suštinskih reformi i napretka ka EU, građanima se plasiraju filmovi B produkcije kao dokaz borbe protiv...

Koliko je sati sna neophodno kako bismo izbjegli “pivski”...

Naime, nova studija objavljena u časopisu Sleep Medicine istražila je povezanost između nedostatka sna i takozvane viscelarne...

Mojkovačka filmska jesen primjer pažljivog čuvanja tradicije

To je poručila ministarka Maša Vlaović, koja je sinoć otvorila 48. izdanje Mojkovačke filmske jeseni.

Bar: Maloljetnica cijepala i pljuvala na zastavu Srbije, policija...

Prema nezvaničnim informacijama, nadležni imaju informaciju da je na Kosovu i da je državljanka Kosova.

Australian open napravio promjenu

Organizatori prvog Grend slema u sezoni odlučili su da turnir od sljedeće godine traje 15, umjesto dosadašnjih...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare