Opština Bar opredijelila 120.000 eura za dodjelu subvencija iz oblasti socijalne i dječje zaštite

Javni poziv Opštine Bar za dodjelu subvencija iz oblasti socijalne i dječje zaštite i unapređenja socijalne inkluzije objavljen je danas.

Riječ je, kako je saopšteno iz te lokalne uprave, o pozivu koji se realizuje kao dio novog socijalnog programa lokalne uprave u cilju podrške smanjenju siromaštva, obezbjeđenju veće socijalne uključenosti ranjivih grupa, unaprijeđenja kvaliteta života i osnaživanja za samostalan i produktivan život pojedinca.

Navodi se da pravo na subvencije mogu ostvariti djeca koja pohađaju osnovnu školu, a koja se nalaze u nepovoljnom socijalnom statusu, odnosno u stanju socijalne potrebe.

“Ukupan iznos opredijeljene finansijske podrške iz budžeta Opštine Bar iznosi 120.000 hiljada eura kojima će se subvencionisati neformalno obrazovanje sa 35.000 eura, školski obrok sa 40.000, članarina u sportskim klubovima sa 35.000, dok su za subvencije za školski pribor predviđena sredstva u iznosu od i 10.000 eura”, kazali su iz barske opštine.

Visina novčanih sredstava koja se dodjeljuje po pojedinačnim oblastima, način dodjele subvencija, preciznije definisanje opravdanih troškova koji mogu biti subvencionisani, kao i ostale važne informacije sadržane su u Javnom pozivu koji je dostupan na zvaničnoj web stranici Opštine Bar.

“Prijave na javni poziv koje sadrže obrazac sa pratećom dokumentacijom dostavljaju se elektronskim putem na e-mail [email protected] ili predaju na Građanskom birou u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti, sa naznakom „Prijava na Javni poziv za dodjelu subvencija iz oblasti socijalne i dječje zaštite i unapređenja socijalne inkluzije“ Sekretarijat za lokalnu samoupravu – za Komisiju za materijalna davanja iz socijalne i dječje zaštite”, pojasnili su iz Opštine Bar.

Javni poziv je , kako je najavljeno, otvoren 15 dana od dana objavljivanja istog, odnosno do 30. septembra.

“Pored ovih subvencija koje su namijenjene učeničkoj populaciji, Opština Bar opredijelila je i 5.000 eura za subvencije u plaćanju komunalnih usluga koje pružaju javne službe čiji je osnivač Opština, kao i 3.000 eura za subvenciju putnih troškova za roditelje prijevremeno rođene djece ili djece sa povredama i smetnjama nastalim usljed porođaja,a koja su stacionirana na odjeljenju neonatologije KBC u Podgorici usljed čega su roditelji izloženi troškovima svakodnevnog putovanja. Pojedinačan iznos ovih subvencija iznosi do 250 za komunalne usluge,odnosno do 300 eura za putne troškove, a isplaćuju se jednokratno. Zahtjevi za ove vrste subvencija dostupni su na zvaničnom sajtu Opštine,a mogu se preuzeti i u Građanskom birou”, istakla je predsjednica Komisije za dodjelu subvencija mr Tanja Spičanović.

U sklopu novokreiranog socijalnog programa, kako još dodaje, Opština Bar je obezbijedila i po 100 besplatnih ulaznica za kulturne sadržaje koje organizuje JU Kulturni centar, kao i godišnje propusnice za gradski stadion i ostale sportske događaje koje organizuje Sportsko – rekreativni centar Bar, a koje su namijenjene djeci i mladima.

“Osim toga, kao dio ovog socijalnog programa uskoro će biti objavljen i javni poziv za raspodjelu sredstava za medicinsku potpomognutu oplodnju u ukupnom iznosu od 30.000 eura”, najavila je Spičanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Udes u Bijelom Polju, nema povrijeđenih

Do udesa je došlo oko 20.30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

Terzić o sukobu Adžića i Rmandića: Svi koji su...

Apsolutno me ne zanima. Neka komentarišu i nevladine organizacije i mediji nakon ovoga šta god hoće. Mene...

Ženu 17 godina držali u zatočeništvu, ljekari UKC-a RS...

Žena, koju su navodno članovi njene porodice godinama držali u zatočeništvu, primljena je u UKC 12. septembra...

Gazdić: Poglavlje 27 zatvaramo u 2025. godini

Naš najveći izazov u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom je usvajanje briselskih standarda iz oblasti zaštite životne...

Terzić: Abazović i Kovač došli na lice mjesta nakon...

On tvrdi da je uviđaj bio završen prije nego su došli. " Dok ne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare