Opština Budva nagradila najbolje učenike

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević uručio je danas nagrade najboljim učenicima i nosiocima priznanja “Luča” iz Srednje mješovite škole “Danilo Kiš”, OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, Druge osnovne škole i OŠ “Mirko Srzentić”. Prijemu koji je upriličen u Velikoj Sali Opštine Budva prisustvovala su 62 učenika sa područja naše opštine.

Budvanski srednjoškolci koji su dobitnici priznanja “Luča I” nagrađeni su sa 200 eura, a nosiocima “Luče II” dodijeljeno je 150 eura.

Sredstva u iznosu od 100 eura dodijeljena su lučonošama iz osnovnih škola, a najbolji učenici i đaci generacije nagrađeni su sa 250 eura.

U ime Opštine i u svoje lično ime predsjednik Carević iskazao je čast što su učenici danas u Sali Opštine Budva i što je lokalna samouprava u prilici da nagradi njihove izuzetne rezultate.

“Vaš trud i zalaganje su najbolja potvrda da naše zajedničko ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje predstavlja temelj na kojem počiva svako napredno društvo i društvo koje misli na svoju budućnost. Vrijeme u kojem živimo je vrijeme ubrzanih promjena, tehnoloških inovacija i novih izazova. U takvom vremenu biće nam potrebno puno mladih ljudi poput vas, da taj svijet bolje razumiju i da odgovore njegovim izazovima. Vaši učitelji, nastavnici i profesori imaju na koga da budu ponosni i znaju da plemenit poziv koji su odabrali uprkos svemu ima smisla. Vi ste budući akademski građani na koje je vaš grad istinski ponosan i čiji dalji rad mora pratiti i pomagati. Opština Budva stipendirala je najbolje, imajući u vidu da je investiranje u mlade i pametne ljude najbolja investicija jednog grada. Luča znanja koju nosite u sebi predstavlja svijetlu tačku vaših života, ali i budućnost ovog grada i države. Želim vam puno uspjeha u daljem školovanju”, zaključio je predsjednik Opštine Budva Marko Carević

Dobitnice “Luče I” iz SMŠ “Danilo Kiš” su Sara Radulović i Mina Dulović. “Luču II” su zaslužili srednjoškolci: Aleksandra Obrenović, Dijana Rakočević, Matea Dulović, Adrijana Popović, Teodora Kuburović, Danilo Bulatović, Helena Pejović, Ana Dragović, Ivana Petković, Milica Marljukić, Nataša Lalević, Marko Đedović, Andrea Stojanović, Lea Rovčanin, Petar Boreta, Sara Krivokapić, Luka Šainović, Anastasija Đurašević, Maša Spalević, Arijana Đačić i Radovan Racanović.

Đak generacije gimnazije je Sara Radulović, a stručne škole Radovan Racanović.

Za najbolje učenike su proglašeni: Arijana Đačić (turistički tehničar), Aleksandra Šumar (ekonomski tehničar), Nikoleta Zlajić (gastronom), Anastasija Deletić (restorater) i Sanja Banićević (kuvar).
Nosioci diplome “Luča” iz OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” su: Nikola Aleksić, Boško Bajković, Andrej Bulajić, Sara Janjević, Jelena Rafailović, Zoja Vuković, Lena Malezić, Anđela Vukadinović, Nađa Stojanović, Vasilije Simonović, Luka Zec, Una Krivokapić, Mladen Vojvodić i Nikola Vojvodić.

Lučonoše Druge osnovne škole su: Miloš Blagojević, Petar Dragnić, Jana Filipović, David Kovačević, Andrej Polić, Milica Rakočević, Ivana Pejović, Nikola Bajčeta, Luka Baštrica, Lana Bučuk, Sara Đokić, Sergej Šljivančanin, Petra Vujanović, Jug Lajović, Kosta Kalađurđević, Staša Roganović, Kristina Rajković, Itana Pribilović i Anastasija Pribilović.

Nosioci diplome “Luča” iz petrovačke OŠ “Mirko Srzentić” su: Anđela Drašković, Dušan Đuković, Elena Kovačević, Vanja Midžor, Anastasija Srzentić i Jelena Vuković.

Đak generacije stručne škole u SMŠ “Danilo Kiš” Radovan Racanović i dobitnica diplome luča iz petrovačke osnovne škole Anastasija Srzentić optimistično gledaju ka budućnosti.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Krivokapić: Zastava Crnojevića je vraćena državi, a biće i...

 Zastava Crnojevića je zato vraćena da bude barjak obnovljene nezavisne Crne Gore. Vraćena državi, a biće vraćena...

Sjutra moguća kiša, do 37 stepeni

Od sredine dana u cijeloj zemlji očekuje se povećanje oblačnosti, uz mjestimičnu kišu ili pljusak sa grmljavinom,...

Militanti Islamskog džihada prekršili sporazum o prekidu vatre, nastavljeni...

Kako je dogovoreno sporazumom kojem je posredovao Egipat, prekid vatre je bio planiran za 20 sati. Međutim,...

Vuksanović-Stanković : Neka Abazoviću sad Porfirije pošalje helikopter da...

Vuksanović Stanković je rekla da tako prolaze svi koji umjesto da se bore za svoju državu služe...

Upriličena projekcija: Državna zastava i na zidovima Cetinjskog manastira

Nakon što su tokom cijelog dana donosili zastave i kačili na ogradu Cetinjskog manastira, građani su večeras...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare