Podgorica: Nastavljeni radovi na izgradnji kolektora

Nakon stabilizacije vremenskih prilika u Podgorici nastavljeni su radovi na realizaciji Projekta sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda, i to na sve tri aktivne komponente - primarnom cjevovodu, sekundarnoj kanalizacionoj mreži i pješačkom cjevovodnom mostu na Morači.

Radovi na primarnom cjevovodu, odnosno kolektoru, trenutno se izvode na dva segmenta paralelno.

Jedna Bemaxova ekipa nastavila je radove od Jugozapadne obilaznice ka lokaciji novog postrojenja, dok druga završava polaganje preostalih 950 metara vodovoda i 250 metara sekundarne kanalizacije na potezu od naselja Dahna/Dajbabe ka Jugozapadnoj obilaznici.

Predviđeno je da radovi na novom kolektoru budu završeni u maju tekuće godine, nakon čega slijedi završna faza asfaltiranja i testiranje.  

“Na južnom području sekundarne kanalizacione mreže (LOT 1) ulica Braće Ribar priprema se za asfaltiranje, što do sada nije bilo moguće usljed padavina. Kompanija Tehnoput-MNE, koja je sada punopravni izvođač na ovom dijelu nakon Konika i Vrela Ribničkih, započeće sa aktivnostima u dijelu Maslina i Ibričevine. Predviđeni rok za završetak svih radova je sredina decembra 2021. godine. Nastavljeni su radovi i na sjevernom području (LOT 2), odnosno u Ulici Antona Čehova na Murtovini, nakon čega će biti započeti i u Ulici Sava Orovića. U Zagoriču se Ulica Vita Nikolića priprema za asfaltiranje. Radovi na sjevernom području trebalo bi da budu dovršeni tokom avgusta”, saopštio je PG Biro. 

Nastavljena je izgradnja pješačkog cjevovodnog mosta na Morači, varenje i farbanje nakon čega će uslijediti montaža trećeg segmenta, premošćavanje i postavljanje hidrotehničkih instalacija.

“Kraj radova na mostu predviđen je za septembar 2021, međutim Bemax, koji je izvođač na ovom dijelu, shodno trenutnoj dinamici, završiće i prije roka. Tokom 2021. godine biće započete i zvanične aktivnosti za četvrti, glavni segment projekta. Izgradnja novog postrojenja sa kompletnim tretmanom kanalizacionog mulja predstavlja posljednju i najvažniju fazu izgradnje samog sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Uskoro će biti objavljen pretkvalifikacioni poziv za izbor izvođača radova na postrojenju čija će lokacija biti „Industrijska zona – Kombinat aluminijuma Podgorica”. Očekuje se da će izvođač biti izabran polovinom ove godine”, navodi se u saopštenju. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Deset najbogatijih ljudi svijeta mogli bi kupiti vakcinu za...

Prema izvještaju britanske neprofitne organizacije Oxfam International, kapital deset najvećih svjetskih bogataša ekvivalentan...

Todorović o slici “Kosovka djevojka”: Kopija slike “Sestra s...

"Ono što je zanimljivo da je slika vjerovatno poslije 1918. završila u Zagrebu, a vlasništvo je Crne...

Ivana Hurricane otkrila da li je u vezi sa...

Naime, nju su mediji povezali sa fudbalerom Vladimirom Volkovim, koji je do skoro bio u vezi sa...

Vuković i Medoks: Intenzivirati saradnju Podgorice i gradova Ujedinjenog...

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i zemlje Ujedinjenog Kraljevstva imaju prijateljske i sadržajne bilateralne odnose...

Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti akademika Brkovića

Đukanović je uputio telegram Brkovićevoj porodici sa izrazima najdubljeg saučešća. Poznati književnik i jedan...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare