Podgorica: Usluge Gradskog prevoza u oktobru koristilo 280.000 građana

Usluge gradskog prevoza u Podgorici u oktobru je koristilo 280.000 građana, a za 10 dana novembra oko 125.000, kazao je vršilac držnosti izvršnog direktora gradskog preduzeća Putevi d.o.o. Radoš Zečević.

On je u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ kazao da ovi podaci govore da se ipak mijenja svijest građana, dodajući da je opredijeljeno šest miliona eura za kupovinu novih vozila.

“Usluge linijskog prevoza u oktobru koristilo je 280.000 građana, za 10 dana novembra oko 125 hiljada. Kao što vidite i sami pola Crne Gore se vozilo autobusima gradskog saobraćaja, što nas raduje i ohrabruje“, istakao je Zečević.

On je saopštio da je formirana komisija koja će ovih dana obilježiti sva autobuska stajališta u gradu, pa će građani imati punu informaciju o kretanju gradskih autobusa.

“Broj autobusa sa kojima raspolaže preduzeće „Putevi“ je na granici funkcionisanja, ali rade se pripreme i studije koje će nam reći koji je to optimalan broj vozila koji bi zadovoljio potrebe građana Podgorice“, naglasio je Zečević, podsjećajući da su sredstva za nabavku novih autobusa obezbijeđena i to u iznosu od oko šest miliona eura.

Osim toga, Zečević je kazao da za sada ima dovoljno vozača u okviru radne jedinice, ali i pozvao sve mlade ljude koji su zainteresovani za taj posao da se obrate Putevima, imajući u vidu da postoji i listu čekanja, koja se redovno koristi zbog bolovanja i drugih okolnosti.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare