Šćepanović razgovarala sa građanima: Prvi put Otvoreno sa Opštinom

Rješavamo prioritete. Cilj nam je profesionalna, odgovorna i ka građanima okrenuta lokalna samouprava, poručila je predsjednica Opštine Kolašin Marta Šćepanović, na prvom građanskom satu pod nazivom ''Otvoreno sa opštinom'' kojem su prisustvovali brojni predstavnici građana i mjesnih zajednica, ali i predstavnici pojedinih investitora.

To je prvi put, kako je saopšteno iz te lokalne uprave, da su građani Kolašina dobili mogućnost da u formatu građanskog sata, neposredno razgovaraju sa rukovodstvom opštine s predsjednicom na čelu i na taj način javno predoče probleme s kojima se suočavaju i ukažu na brojna neriješena pitanja iz nadležnosti Opštine

Šćepanović je u uvodnom izlaganju zahvalila sugrađanima i prisutnim predstavnicima investitora, što su se u značajnom broju odazvali pozivu Opštine, istčiću da je građanski sat samo prva u nizu planiranih aktivnosti kojima namjeravaju da unaprijede i intenziviraju komunikaciju sa građanima, u cilju povećanja transparentnosti rada same lokalne samouprave, kako bi na taj način “efikasnije i efektivniji zadovoljili raznovrsne potrebe građana, uključili ih u proces donošenja odluka i podigli svijest o aktivnostima koje se realizuju na teritoriji Kolašinske opštine”.

Kako su naveli, mkještani Dulovina, Polja, Selišta, mjesnih zajednica Crkvine, Lipovska Bistrica, Medjurječje i Manastir Morača, ukazali su na brojne višegodišnje probleme s kojima se u kontinuitetu suočavaju.

“Počev od vodosnabdijevanja naselja, restrikcija vode, ulične rasvjete, rekonstrukcije oronulih lokalnih puteva i mostova, odlaganja otpada i prevoza djece u područne škole. Stanovnici sela koja gravitiraju kolašinskoj opštini izuzetno su zainteresovani za, kako su kazali, razvoj seoskog turizma i pitanje koncesija na prirodna dobra. Evidentirani su i problemi koje mještani imaju sa predstavnicima izvođača radova na gradilištu auto-puta. Stanovnici mjesne zajednice Mrtvo Duboko ukazali su na probleme stočara, rekonstrukciju mosta u blizini kanjona Mrtvice i potrebe valorizacije nesvakidašnjih prirodnih ljepota tog kraja”, naveli su iz Opštine.

Građani su, kako dodaju, zatražili da se notirana neophodnost saradnje lokalne samouprave i Uprave za šume, u vezi sa obezbjedjivanjem drva za ogrijev namijenjenih socijalno ugroženom stanovništvu.

“Izdavaoci privatnog smještaja požalili su se na velike teškoće koje imaju sa nezbrinutim psima lutalicama, kako u gradu tako i u prigradskim naseljima. Predstavnik investitora “DMS Solutions” iz Podgorice ukazao je na problem sa plaćanjem komunalija. Građani su neka pitanja dostavili u pisanoj formi, poput upoznavanja sa problemima u radu KUD-a “Mijat Mašković” i planiranja proslave 80 godina postojanja tog društva, s akcentom na potencijalima za razvoj Kolašina kao “etno-prijestonice” Crne Gore”, dodaje se.

Građani su od predsjednice Šćepanović dobili neposredne konkretne odgovore na mnoga pitanja, uz čvrsto obećanje da je današnji sastanak tek početak i da će nastaviti intenzivnu komunikaciju i informisanje građana u vezi sa pitanjima koja se tiču njihovih životnih potreba.

Građanskom satu “Otvoreno sa Opštinom” organizovanom u kolašinskom Centru za kulturu prisustvovali su i sekretar Sekretarijata za finansije, imovinu i ekonomski razvoj Dragan Bulatović, sekretarka Sekretarijata za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj Ljiljana Rakočević i v.d. načelnice Službe komunalne policije Ana Šćepanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Cijene nafte porasle prema 78 dolara

Cijene nafte porasle su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 78 dolara, zbog očekivanja da će ublažavanje...

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan...

DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare