Smolović: Približiti potencijale Bijelog Polja izraelskim investitorima i turistima

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović sastao se sa ambasadorom Izraela u Crnoj Gori Jahelom Vilanom i predstavnicima regionalne manifestacije Ritam Evrope. Smolović je istakao da se razgovaralo o kulturnoj, muzičkoj i sportskoj saradnji koja se može ostvariti sa Izraelom, ali prije svega i o biznis saradnji u smislu investicija.

“Potrebni su nam investitori iz oblasti turizma, poljoprivrede i mnogih drugih oblasti koje smo danas prezentovali kao potencijale Bijelog Polja, kako bi zajedno razvili ovu opštinu u jednu ozbiljnu turističku destinaciju. Za dobar početak te saradnje očekujemo dolazak djela turista iz Izraela koji će u narednom periodu posjetiti Crnu Goru”, kazao je Smolović, navodeći da se svi u Crnoj Gori raduju jer su izraelski investitori počeli ozbiljno da dolaze u Crnu Goru.

Ambasador Izreala Jahel Vilan je saopštio da mu je drago što je prvi ambasador Izraela koji je došao u Bijelo Polje.

“Iako je “Ritam Evrope” povod dolaska , nisu izostale važne teme o kojima je razgovarao sa rukovodstvom Opštine. Moguće investiranje kroz dolazak izraelskih kompanija je veoma realno”, saopštio je ambasador Izraela Jahel Vilan.

“Jedna od tema bila je i dolazak izraelskih turista u Bijelo Polje. Mi ćemo, nadamo se, ove godine dostići rekor kada su u pitanju naši turisti koji dođu u Crnu Goru, za sada se taj broj kreće oko 70 hiljada. Željeli bismo da prvo posjete Bijelo Polje a odatle da se spuste do mora i drugih crnogorskih destinacija. Crna Gora postaje sve interesantnija za izraelske turiste, nadamo se da će se taj trend nastaviti”, zaključio je ambasador Izraela.

Sastanku u Kući Rista Ratkovića su prisustvovala i djeca iz Bijelog Polja koja su na takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope pjevala Evrovizijsku pjesmu Izraela.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kun: Da zajednički stvaramo bolju budućnost Kine i Crne...

Piše: Fan Kun, ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Razvoj...

Putin proglasio aneksiju: Rusija od sada ima četiri nove...

Putin na Crvenom trgu: Pobijedićemo, Rusija ovim ljudima otvara svoje srce  Ruski lider Vladimir...

Advokat porodice Zvicer negirao navode da je vođa kavačkog...

"Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima...

Opština Bar: Starobarski bedemi i objekti u Starom Baru po...

Zahvaljujući projektnim aktivnostima osvjetljen je sjeverni i jugozapadni bedem u dužini od 266m, Centar za posjetioce (Carinarnica),...

U Iranu uhapšeno devetoro stranaca u vezi sa demonstracijama...

U saopštenju koje je prenjela državna novinska agencija Irna, ministarstvo tvrdi da su među uhapšenima državljani Njemačke,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare