Tičić: Odbor povjerenika da ne radi po naredbi Carevića, nego u korist građana Budve

Predlog odlazećeg predsjednika Opštine Budva, Marka Bata Carevića, da za potpredsjednika imenuje Mila Božovića predstavlja nastavak drske zloupotrebe položaja ovog doskorašnjeg budvanskog lidera DF-a, bahatog kabadahije i uzorpatora državne imovine, kazao je Milan Tičić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva.

Podsjeća da je Carević koristeći skupštinsku salu lokalnog parlamenta kao stranačke prostorije, zbog čega je Agencija za sprječavanje korupcije pokrenula postupak protiv Skupštine opštine Budva, na pres konferenciji najavio Božovića za svog nasljednika, predstavljajući ga za nosioca izborne liste partije kojoj pripada.

“Tim činom, pokunjeno i kisjelo Carević je i zvanično pokrenuo proces predaje palice u ruke svom ljutom partijskom rivalu u borbi za prvu poziciju unutar same budvanske NSD. Takođe, tim činom otpočela je i priprema terena za imenovanje Božovića za potpredsjednika Opštine. Sve ovo je slučaj bez presedana, kojim bi pred same lokalne izbore Božović, preuzimanjem poluga vlasti u svoje ruke, sa mjesta neformalnog prvog čovjeka grada vodio izbornu kampanju DF-a”, navodi Tičić.

Kako je istakao, Odbor povjerenika, koji do izbora obavlja poslove lokalnog parlamenta, mora da reaguje na ovakvu bahatu zloupotrebu vlasti, koja je Budvu i dovela da potpune blokade.

“Odbor povjerenika ima jasan okvir svojih nadležnosti i ovlašćenja pa samim tim nije dužan ispunjavati bilo čije naredbe i hirove, pa makar oni dolazili i od Carevića, niti bi to sjutra mogli pravdati bilo čime. Stoga ih još jednom pozivamo da ne podlegnu pritiscima nego da u potpunosti slijede pozitivno pravne norme, poštuju zakone i rade u najboljem interesu po građane naše opštine”, poručuje Tičić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare