TO Plav: Očekujemo dobru turističku sezonu

Usponom na planinski vrh Tromeđa, kojim simbolično skijaši predaju planine ovoga kraja planinarima, ozvaničen je početak ljetnje turističke sezone u opštini Plav.

U lokalnoj turističkoj organizaciji vjeruju da će ona biti bolja nego prošlogodišnja. Direktorica TO Plav Samira Canović ističe da broj turista koji posjećuju ovu opštinu kontinuirano raste iz godine u godinu.

“I ove godine lokalna turistička organizacija u cilju obogaćivanja turističke ponude priprema brojne manifestacije. Organizovaćemo limsku regatu, biciklističku trku “Osmica”, nekoliko planinarskih pohoda,triatlon kao i kajaking rijekom Ljučom. Centar za kulturu I ove godine organizovaće prepoznatljivu manifestaciju Dani borovnice”, kazala je Canović.

Ona je istakla da od ove  sezone, Turistička organizacija planira realizaciju i nekih novih manifestacija.

 “U saradnji sa triatlon klubom Kotor I TO Gusinje planiramo organizaciju prvog triatlona. Takmičari će plivati u Plavskom jezeru, voziti biciklo na dionici Plav – Gusinje gdje će biti i cilj trke”

Camović ističe da su gosti koji borave u Plavu uglavnom ljubitelji netaknute prirode, aktivnog odmora i istraživači Prokletija.  Kao glavni problem ipak ističe nedostatak većih hotelskih kapaciteta.

“U poslednje vrijeme primjetan je porast interesovanja lokalnog stanovništva za bavljenje turizmom. Optimisti smo i već postoji interesovanje za gradnju nekih hotela kao i orjentisanje seoskih domaćinstava za bavljenje turizmom” kaže ona.

Najveći broj turista koji posjećuju opštinu Plav dolazi iz zemalja Zapadne Evrope, naročito Njemačke, kao i iz zemalja regiona pa sličnu strukturu gostiju očekuju i ove godine, zaključila je Canović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

DEJAN RADONJIĆ je novi trener Panatinaikosa

On je u srijedu doputovao u Atinu u društvu agenta Miodraga Ražnatovića i tamo je postigao...

Đukanović: Jasna poruka o značaju Zapadnog Balkana za EU,...

“Sastanak Sjevernoatlantskog savjeta sa partnerima o zajedničkim naporima za odgovore na nove izazove. I u ovom formatu...

Crnogorka je ta: Biković donio odluku i svi čestitaju

Kako je poznato Miloš Biković oduvijek je svoje izabranice čuvao od javnosti, a sada je prvi put...

Šehović: Abazovićevoj Vladi treba hitno uskratiti podršku

“Abazovićevoj Vladi treba hitno uskratiti podršku. Očigledno je da se manjinskom vladom upravlja sa strane”, poručio je Šehović.

MSC kupuje kompaniju Port of Adria iz Bara?

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je 24. juna da je Vlada zainteresovana da kupi Port...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare