U Pljevljima za 18 dana od kovida preminule 24 osobe

Podaci Instituta za javno zdravlje Crne Gore i Zdravstveno-sanitarne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore, Područne jedinice Pljevlja, koji se odnose na septembar i oktobar 2021. godine, ukazuju na izuzetno tešku, a dobrim dijelom i tragičnu situaciju u Pljevljima, kad je u pitanju epidemija Covid 19.

Tako je u septembru mjesecu od strane Zdravstveno-sanitarne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove obrađeno ukupno 1.280 lica pozitivnih na COVID19, dok su u istom periodu od Instituta za javno zdravlje u Pljevljima registrovana tri preminula lica.

Za prvih 14 dana oktobra 2021. godine od strane Zdravstveno-sanitarne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove obrađeno je ukupno 489 lica pozitivnih na COVID 19 u opštini Pljevlja, dok su prema poslednjim podacima objavljenim u toku dana iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore za 18 dana oktobra 2021. godine registrovana su 24 preminula stanovnika opštine Pljevlja, što predstavlja tragičan podatak. Od 24 preminule osobe šest osoba su korisnici Doma starih u Pljevljima.

U Domu starih u Pljevljima prema informacijama dobijenim od Merside Aljićević, direktorice Doma starih Pljevlja, od 55 korisnika Doma starih, njih 29 je pozitivno na koronavirus. Od tog broja 14 korisnika je oporavljeno, zaraženo još devet korisnika, a nažalost preminulo njih šest. Do sad je zaraženo i 11 zaposlenih u Domu starih u Pljevljima. Poslednji podaci pokazuju znake smirivanja epidemije.

Ono što prema poslednjim informacijama iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore može ukazivati na smirivanje epidemiološke situacije u Pljevljima je podatak da je za poslednjih 6 dana registrovano ukupno 113 novootkrivenih slučajeva pozitivnih stanovnika opštine Pljevlja na koronavirus, što u prosjeku predstavlja 18.8 novopozitivnih na dnevnom nivou i znatno je manje u odnosu na prethodni period kad je u prosjeku iznosio 39,9 pozitivnih na dnevnom nivou. u Pljevljima po poslednjim objavljenim podacima ima ukupno 435 stanovnika pozitivnih na koronavirus.

Da epidemija koronavirusa u Pljevljima u proteklih šest dana pokazuje znake smirivanja ukazuje i Branka Stanković, direktorica Doma zdravlja Pljevlja, jer je zabilježen manji broj prvih pregleda, nego nedelju dana ranije ali je i dalje prisutan veliki broj kontrolnih pregleda u kovid ambulanti i aktivnosti u bolničkoj laboratoriji i radiološkom odjelenju bolnice.

Prema obavještenju dobijenom iz piar službe Opšte bolnice Pljevlja od 18 oktobra, na liječenju u Kovid odjelenju bolnice je hospitalizovano 36 pacijenata, što i dalje predstavlja dosta visok broj hospitalizovanih, koji još ne pokazuju znake smanjenja broja pacijenata za koje je potrebna hospitalizacija. Radi se o dosta slučajeva sa upalama pluća i potrebom korišćenja kiseoničke potpore.

Ono što zabrinjava kad je u pitanju vakcinacija u Pljevljima, kao i generalno na nivou Crne Gore je da dostupni podaci nisu na potrebnom nivou, iako je do sad u Crnoj Gori prvom dozom vakcine protiv korona virusa vakcinisano 55,4 odsto punoljetnog stanovništva, a revakcinisano 50,6 odsto. Prvu dozu vakcine primilo je 253.068 osoba ili 40,8 odsto, a drugu 231.346 ili 37,3 odsto ukupnog stanovništva. U Crnoj Gori u posljednja 24 sata prvu dozu vakcine primilo je samo 99 osoba, a revakcinisano je 525.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare