Uz podršku Glavnog grada otvoren kafe Kaldrma u Staroj varoši

Još jedna biznis ideja realizovana je zahvaljujući podršci Glavnog grada, pa stanovnici i posjetioci Stare varoši danas imaju priliku da uživaju u prijatnom ambijentu ugostiteljskog objekta ''Kaldrma''.

Gradonačelnik Ivan Vuković posjetio je konobu, u okviru koje postojie i suvenirnica i galerija, i tom prilikom istakao da uređenje ovog prostora kroz rekonstrukciju ulica, te kreiranje ovog i sličnih sadržaja, doprinosi oživljavanju starog gradskog jezgra, saopšteno je iz PG Biroa.

”Imam veliko zadovoljstvo da posjetim novi ugostiteljski objekat, suvenirnicu i konobu Kaldrma koja se nalazi u Ulici Keše Đurovića, jednoj od najstarijih ulica u Staroj varoši, samim tim i u Podgorici”, istakao je gradonačelnik.

On je kazao da je ovaj objekat nedavno obnovljen zahvaljujući finansijskoj podršci, između ostalog, Glavnog grada u okviru našeg projekta koji ima za cilj da podstakne razvoj preduzetništva u starom urbanom gradskom jezgru. Koristeći sredstva Glavnog grada, naša sugrađanka Branka Tomović je adaptirala prostor i učinila ga vrlo lijepim.

”Danas imamo priliku da čujemo da tu već dolaze i turisti, polako ali sigurno da se investicija isplaćuje, i to je jedan od brojnih primjera uspješnih realizacija biznis ideja zahvaljujući projektima podrške Glavnog grada. U Staroj varoši sada imamo nekoliko suvenirnica, galerija, imamo i jedan hostel, tako da polako, ali sigurno ona naša vizija da unaprijedimo ambijent Stare varoši se ostvaruje”, rekao je Vuković.

On je tom prilikom najavio i novi konkurs podrške za razvoj preduzetništva u Staroj varoši i Draču.

”Pored ulaganja u infrastrukturu i kladrmisanje ulica, bili smo svjesni da to neće biti dovoljno da Stara varoš oživi u punoj mjeri, i da je za to potrebno da tu dobijemo nove ekonomske sadržaje. Ovo je svakako jedan sjajan primjer te vrste, budući da ćemo u narednih deset dana raspisati novi javne poziv za dodjelu subvencija za ljude koji žele da pokrenu novi biznis u Staroj varoši i na Draču. Pozivam naše sugrađane koji imaju neku biznis ideju da se prijave. Do sada smo za te namjene utrošili 100.000 eura i vjerujem da je to sjajno potrošen novac kada vidim šta je, recimo, naša sugrađanka Branka Tomović uradila sa tim sredstvima”, zaključio je Vuković.

Vlasnica ugostiteljskog objekta “Kaldrma” Branka Tomović istakla je da je zahvaljujući podršci Glavnog grada uspjela da realizuje biznis ideju.

”Sredstva sam uložila u kafić, galeriju i suvenirnicu. Nekih 15 godina sam pokušavala da je otvorim, zahvaljujući Glavnom gradu uspjela sam da realizujem ovu svoju ideju. To je jedan divan projekat za sve Starovarošane. Očekujem da se i drugi ugledaju, otvore nešto i u Staroj varoši i u glavnom gradu”, zaključila je Tomović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ako Vlada padne, moguće ponovno odlaganje lokalnih izbora

S druge strane, ukoliko padne, formiraće se nova izvršna vlast ili će se ići na nove izbore...

Mihailo: Neka na svakoj našoj crkvi i manastiru osvane...

"Vladajuće političke snage kreiraju ambijent koji pogoduje desničarskim skupinama da nasrnu na nas i naše svetinje.

MEDOKS: Vlada da poštuje međunarodne obaveze po pitanju oduzetih...

Medoks je naglasila kako bi Vlada trebalo da se oslobodi nezakonite robe u skladu sa međunarodnim i...

Premijer okom, tužilaštvo skokom

– A obruč oko tih ljudi se steže što povećava njihovu nervozu i mislim da će kulminirati...

Milonjić pod pseudonimom „Iguman Stefan“ komunicirao sa „škaljarcima“

,,ODBRANA“ TUŽILAŠTVA U saopštenju SDT-a, koje je potpisao specijalni tužilac Miroslav Turković, ustvrdili su...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare