Za obnovu i izgradnju novih igrališta na Cetinju oko 80.000 eura

Prijestonica Cetinje obnovila je još jedno dječije igralište u Njegoševom parku. Osim nove podloge, na igralištu koje se nalazi u neposrednoj blizini predsjedničke rezidencije, postavljen je i novi mobilijar kojeg čine tobogan, ljuljaške, klackalice i druge sprave za razonodu djece, ali i klupe za roditelje i staratelje, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

Kako navode, obnova dječijih igrališta dio je planiranih aktivnosti Prijestonice Cetinje, za šta je lokalna uprava opredijelila oko 20.000 eura, a u narednom periodu planirana je i izgradnja novih igrališta, koja bi trebalo da košta više od 60.000 eura.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan potpisao je sa direktoricom Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ Senkom Vuksanović ugovor o donaciji dječjeg igrališta, koje bi u najraćem roku trebalo da bude postavljeno.

“Planirana je i rekonstrukcija dječjeg igrališta u Parku „13. jul“, kao i igrališta ispred Sportskog centra. Nova igrališta sa sportskim terenima planirana su da se grade u naselju „4. jul“ i u dvorištu Austrougarskog poslanstva, odnosno u Diviziji”, ističu iz Prijestonice Cetinje.

U lokalnoj upravi vjeruju da će ove, zajedno sa prethodnim aktivnostima obnove parkovskog mobilijara i izgradnje igrališta, doprinijeti kvalitetnijem životu Cetinjana, posebno mladih.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

MILOŠEVIĆ IMA NOVI POSAO

Bivši igrač i trener Partizana prihvatio je ponudu srpskog biznismena Milana Mandarića i naslijediće na klupi Olimpije...

Bogdanović: Vlada i parlamentarna većina institucije pretvaraju u rijaliti

“Sve što smo od početka govorili o ovoj Vladi i parlamentarnoj većini, danas dobija novu potvrdu. Dok,...

UP: Zbog cijepanja državne zastave uhapšena jedana osoba a...

Kako se navodi u saopštenju UP, osnovano se sumnja da su O.N. (15) i A.L (13), u...

Protest pod parolom “Svi smo mi Ljubo” održan u...

Na skupu, kojem je prisustvovalo preko 500 građana, mogle su se čuti različite parole: smrt fašizmu, patriotizam,...

Kako je JEDNA Ronaldova RIJEČ koštala kompaniju ČETIRI MILIJARDE...

Ronaldo je na konferenciji pred utakmicu Portugala i Mađarske na Evropskom prvenstvu sklonio flašice „Koka-kole“ sa stola...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare