Završena izgradnja Zmaj Jovinog bulevara na Starom aerodromu; Vuković: Interes građana na prvom mjestu

Podgorica je dobila još jedan bulevar. Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je juče završene radove na izgradnji Zmaj Jovinog bulevara na Starom aerodromu. U pitanju je projekat koji je započet sa velikim optimizmom, imajući u vidu šta on znači za stanovnike ovog dijela Podgorice, ali je nažalost njegova realizacija, iz poznatih razloga kasnila.

Uprkos svemu, stanovnici Starog aerodroma sinoć su u velikom broju iskazali zadovoljstvo zbog završetka radova i izrazili zahvalnost gradskoj upravi na posvećenom odnosu i predanom radu.

“Imamo ogromno zadovoljstvo da konstatujemo da su uspješno privedeni kraju radovi na izgradnji novog Zmaj Jovinog bulevara. U pitanju je jedna kapitalna investicija iz oblasti putne infrastrukture, projekat vrijedan 1,6 miliona eura. Saobraćajnica potpuno nova, sa novom infrastrukturom kako pod zemljom, tako i iznad zemlje, duga 650 metara”, rekao je Vuković.

Važnije od toga, dodao je, jedan potpuno novi kvalitet života za ljude koji žive u ovom dijelu grada, a njih je kao što znamo dvadesetak hiljada.

“Na ovaj način, ne samo što rješavamo problem loše saobraćajne povezanosti Starog aerodroma, odnosno povezanosti sa ostatkom grada, već i problem tretmana atmosferskih voda”, kazao je Vuković.

On je podsjetio da je izgradnju pomenute saobraćajnice, pratio niz problema u prvom redu krajnje nedobronamjeran, neodgovaoran odnos Vlade Crne Gore.

“Da nije bilo tako, ovaj bulevar bi bio gotov u decembru prošle godine. Mi smo stotinu puta pisali i nadležnom ministarstvu i ljudima u Upravi javnih radova. Nijesmo dobijali adekvatne odgovore i onda smo na kraju odlučili da se sami umiješamo i da kroz posredovanje obezbijedimo angažovanje jedne građevinske kompanije koja je ovaj posao privela kraju mnogo prije, da je ostalo Vladi da završi radove na izgradnji bulevara, čekali bismo barem početak naredne godine”, istakao je Vuković.

Prema njegovim riječima, Glavni grad pokazao odgovoran odnos prema ljudima koji žive ovdje.

“Ja sam kazao da neću dozvoliti dok sam gradonačelnik da bilo ko radi na štetu interesa Podgorice i njenih stanovnika. U narednom periodu, u drugom mandatu, jedan od prioriteta će biti izgradnja nastavka ovog bulevara. Dakle, saobraćajna veza između Zmaj Jovinog i Bulevara Save Kovačevića”, istakao je on.

Najavioje otvaranje jednog potpuno novog saobraćajnog koridora u Podgorici koji nam je prijeko potreban, imajući u vidu da se Stari aerodrom intenzivno razvija i kao što vidite, između Bulevara Josipa Broza i pruge već niče jedno novo naselje, tako da nam je veoma potrebna još jedna kvalitetna saobraćajna veza.

Uporedo s tim, ističe, potrebno završiti radove na izgradnji kružnog toka, na ukrštanju pomenutih bulevara, što zavisi od ekspropriacije.

“U intenzivnim smo pregovorima sa ljudima koji su vlasnici zemljišta na toj lokaciji. Nadam se da ćemo doći do dogovora. Projekat je spreman, novac imamo, tako da čim se dogovorimo sa njima, krenućemo u izgradnju i tog kružnog toka”, kazao je Vuković.

Oim toga podsjetio da je uporedo sa završetkom radova na izgradnji Zmaj Jovinog bulevara, gradsko preduzeće Vodovod i kanalizacija krenulo u izgradnju preko 1km mreže atmosferske kanalizacije u bočnim ulicama.

“Koristeći kolektor atmosferske kanalizacije koji imamo u novom bulevaru, riješićemo i problem sa atmosferskim vodama u ukupno šest ulica. Kao što vidite, večeras je ovdje mnogo ljudi, presrećni su, bili su strpljivi, nijesu gubili povjerenje u nas i mislim da smo mi to povjerenje, kao i uvijek, opravdali”, zaključio je Vuković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

VIDEO DOKAZ: Obezbjeđenje Milana Kneževića napalo Gardaševiće!

Na dvominutnom snimku sa nadzornih kamera, koje portal Pobjede ekskluzivno objavljuje, zabilježen je incident koji se desio...

Šta ulazak Hrvatske u Šengen donosi za državljane Crne...

S druge strane, ulaskom Hrvatske u najveće područje bez granica na svijetu, biće ukinute granične kontrole na...

UN: Crna Gora bilježi porast govora mržnje

Svoja iskustva podijelile su osobe koje su bile meta govora mržnje zbog toga ko su, čime se...

Nikolić i Rakočević sa Grošeljom: Svi kojima je stalo...

Poslanik Evropskih liberala naglasio je da se političke i institucionalne krize poput one u kojoj se nalazi...

Lažna dojava o bombi u Višem sudu stigla sa...

Ekipe su izvršile pregled, bombe nije bilo a stanje je sad redovno, saopštio je na sjednici Vlade premijer...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare