Završena rekonstrukcija prvog dijela Bulevara Ivana Crnojevića

Završena je rekonstrukcija prvog dijela Bulevara Ivana Crnojevića, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je prva faza radova na rekonstrukciji jedne od najprometnijih saobraćajnica u centru Podgorice  uspješno realizovana.

“Zahvaljujući angažovanju više privrednih društava u Glavnom gradu, u prvom redu naših kolega iz Puteva uspješno smo priveli kraju sanaciju prvog dijela Bulevara Ivana Crnojevića, jedne od najvažnijih saobraćajnica u glavnom gradu. Dakle, na potezu od Ulcinjske do Beogradske ulice, nije tajna da se ova ulica decenijama, godinama, nalazila u lošem stanju, što je neprihvatljivo imajući u vidu broj naših sugrađana koji svakodnevno koriste i to nas je motivisalo da udjemo u realizaciju ovog važnog projekta. Mislim da je golim okom vidljivo da su kolege iz Puteva odradile fantastičan posao uprkos tome što smo unazad nekoliko dana imali problema i sa vremenskim prilikama u Podgorici. Sanirano je nekih 500 metara bulevara, investicija vrijedna oko 200.000 eura”, saopštio je Vuković.

Dodaje da su kolege iz Puteva već danas nastavili sa rekonstrukcijom druge faze bulevara, te da bi rekonstrukcija do Bulevara Stanka Dragojevića trebala biti gotova sredinom marta.

“Osim kolega iz Puteva na ovom potezu radile su i kolege iz Zelenila, zahvaljujući kojima je bulevar dobio nove sadnice i uređeno razdjelno ostrvo. Ekipe Komunalnih usluga dodatno su osvijetlile trotoarsku površinu koja je dugo bila u mraku zbog visokih borova, a svijetljen je i poligon koji se nalazi u neposrednoj blizini“, istakao je Vuković.

Dodaje da Agencija za stanovanje unazad mjesecima rade na ovom potezu.

“U toku je sanacija fasade na jedanaestom objektu u Bulevaru Ivana Crnojevića, tako da ovaj kvart izgleda potpuno drugačije u odnosu na prošlu godinu. Osim toga oni su vrijedno radili i sredili jedan od najstarijih poligona u centru grada. Želim da najavim da ćemo zbog ogromnog interesovanja građana koji ođe žive uskoro u parku preko puta postaviti još jedan sto za stoni tenis, a ovdje su bile aktivne i kolege iz Čistoće. Dakle, sva privredna društva su radila i to pokazuje koliko je Glavni grad organizovan sistem uprkos svim problemima koji nas prate unazad godinu dana“, zaključio je Vuković.

“Na osnovu naloga gradskog Sekretarijata za saobraćaj počeli smo sanaciju Bulevara Ivana Crnojevića koja se izvodi u dvije faze. Prva faza, od Ulcinjske do Beogradske ulice je danas uspješno završena. U tom smo sanirali preko 10.000m2 asfaltnog kolovoza, ugradili nove slivničke rešetke, nivelisali postojeću fekalnu kanalizaciju, završili habajući sloj i iscrtali horizontalnu signalizaciju”, saopštio je direktor DOO Putevi Radenko Bulatović.

On je istakao da su ekipe Puteva danas nastavile sanaciju  druge faze  Bulevara Ivana Crnojevića, od Beogradske ulice do mosta Milenijum, dodajući da će ti radovi trajati dvadeset radnih dana i da je vrijednost te investicije preko 250.000 eura.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bilčik: Promjena granica i razmjena teritorija je opasan put...

Promjena granica i razmjena teritorija je opasan put u eksplozvnu prošlost, ocijenio je Bilčik povodom navodnog non...

Šef kalabrijske mafije, koja je pretekla sicilijansku “Cosa Nostru”...

Izvor je potvrdio da Nikolino Grande Aracri, koji služi kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva u zatvoru u...

OVA EVROPSKA država plaća 200 EURA PO OSOBI ako...

Oni koji odaberu smeštaj u hotelu s pet zvjezdica dobiće 100 eura po osobi za rezervaciju. Gosti u hotelima...

Adžić: Pad Vlade ako Krivokapić povuče predlog o smjeni...

On je u emisiji Argumenti, na Televiziji Crne Gore, kazao da bi, u ovom momentu, to bilo...

“DOBIĆEŠ SVE ŠTO POŽELIŠ: Kurc u centru skandala, pronađeno...

Nova afera trese austrijsku vladu, na čijem čelu je kancelar Sebastijan Kurc, nakon što su mediji došli do...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare