test

Adžić: MUP i NVO partneri u borbi protiv trgovine ljudima

Standard

02/12/2022

17:30

Nevladine organizacije značajan su partner u sprovođenju preventivnih programa i ublažavanju mogućih posledica trgovine ljudima, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, tokom sastanka sa predstavnicima NVO.

“Sastanak je upriličen povodom potpisivanja ugovora na osnovu rezultata Javnog konkursa “Zajedno u borbi protiv trgovine ljudima”, za čiju realizaciju je opredijeljeno 40.000 eura iz državnog budžeta. Odlukom Komisije za raspodjelu sredstava izabrano je pet NVO čiji će se projekti finansirati, i to: Centar kreativnih vještina, Savjet za implementaciju omladinske politike, Identitet, Crnogorski ženski lobi i Asistent”, saopšteno je iz MUP-a.

Tokom sastanka ministar je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Ministarstva unutrašnjih poslova i nevladinog sektora u gotovo svim oblastima iz nadležnosti MUP-a, ističući otvorenost za unapređenje saradnje i osnaživanje novih projekata.

“Vjerujem da će sredstva kroz partnerstvo državnog i nevladinog sektora u krajnjem doprinijeti sveukupnom unapređenju mehanizama i postizanju što boljih rezultata u oblasti borbe protiv trgovine ljudima u Crnoj Gori, istakao je ministar čestitajući nevladinim organizacijama”, kazao je Adžić.

Ostavite komentar

Komentari (0)