Adžić: MUP lišen uticaja kriminalnih grupa

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) na Trgu nezavisnosti u Podgorici, svečano obilježava 2. oktobar - Dana unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na svečanosti je kazao da je sada MUP lišen svih uticaja organizovanih kriminalnih grupa.

„Teško je riječima opisati osjećaj ponosa kada stojite ispred ljudi koji su spremni da svojim životima brinu o bezebjednosti građana i države. Nema većeg ponosa nego biti na čelu MUP-a“, kazao je Adžić.

Kaže da je teži dio posla bilo čišćenje sopstevenih redova od službenika koji su imali veze sa OKG.

Adžić ističe da su uz političku podršku Vlade Crne Gore udarili na sve organizovane kriminalne grupe, pa i na one koje slove za najorganizovanije u Evropi.

„Taj put se mora nastaviti, a danas imamo minimu 200 članova OKG manje na ulicama nego što je to bio slučaj prije dvije ili tri godine“, saopštio je ministar.

Na svečanosti će biti uručene nagrade za izuzetan doprinos službenicima tog Vladinog resora. Nakon svečanog dijela biće održan tehničko-taktički zbor na kojem će biti predstavljeni materijalni kapaciteti MUP-a.

Foto: Antena m

Zbog svečanosti više ulica u centru Podgorice je od 16 časova zatvoreno za saobraćaj.

Planirano je da do 21 sat, za saobraćaj budu zatvorene ulice Slobode, Novaka Miloševa, Miljana Vukova, Vučedolska, Bokeška i Balšićeva ulica, kao i Karađorđeva i ulica Vuka Karadžića.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare