Akcija policije na primorju: Pretreseno 12 osoba, zaplijenjena velika količina eksploziva

Službenici Uprave policije u saradnji sa kolegama iz Bara, Ulcinja, Budve, Herceg Novog, Kotora i Tivata, na osnovu prikupljenih informacija, a po prethodno pribavljenim naredbama sudija za istragu nadležnih sudova, u sklopu kontinuranih aktivnosti na spriječavanju nezakonitog izlova ribe upotrebom eksploziva, izvršili su pretrese na području ovih gradova. Tom prilikom policijski službenici su pretresali 12 osoba, jedno plovilo i nekoliko vozila. Oduzeta je velika količina eksploziva i oružja. 

Na području Opštine Ulcinj, izvršen je pretres stana koji korisiti S.H. i tom prilikom je pronađena i oduzeta lovačka puška, u ilegalnom posjedu.

“Upoznat je nadležni tužilac koji je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Puška će biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U Baru pretresom P.Č. policija je pronašla i oduzelia dva sporogoreća štapina ukupne dužine od oko 80 cm i o tome obavijestila nadležnog državnog tužioca.

“Na području Opštine Budva pretresom stana koji koristi L.V. (62) pronađena su i oduzeta tri pripremljena štapina dinamita sa kapislama, koji je bio izliejpljen sejlotep trakom i za koji se sumnja da je bio namijenjen za nezakoniti izlov ribe, kao i 60 cm sporogorećeg štapina. Nadalje, pretresom stana u Budvi koji koristi A.V. (34) policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 20 kg materije za koju se sumnja da je eksploziv namijenjen za nezakonit izlov ribe. Od tih 20 kilograma eksploziva, bilo je 15 komada eksplozivnih naprava tzv “paštete”, četiri improvizovane eksplozivne naprave izlijepljene sejlotepom i 75 komada privrednog eksploziva upakovanih u fabrička pakovanja kao i veća količina sporogorećeg štapina. Oduzete su i tri amfore za koje se pretpostavlja da su izvađene sa morskog dna”, ističe se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se L.V. i A.V. nakon uzimanja izjava u policijskim prostorijama puste, te kazao da će se nakon vještačenja izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.

Na području tivatske opštine policija je od Ž.K. oduzela lovačku pušku sa oznakom “Monte Carlo” kalibra .16 i tri inicijalne kapisle. O događaju su obavijestili tužioca.

Prijave nelegalnih aktivnosti na Skadarskom jezeru mogu se prijaviti dežurnoj službi OGB Tuzi putem telefonskih brojeva 067 174 246 i 020 875 998. Kada je u pitanju prijavljivanje ovih nezakontih aktivnosti na moru, brojevi za prijave građana su sljedeći: Bar: 067 184 018 – Stanica granične policije Bar – GP Luka Bar; Budva: 067 184 285 – Jedinica granične policije Budva; Herceg: Novi – 067 184 773 – Jedinica patrolnih brodova i čamaca Herceg Novi; i Ulcinj: 067 187 196 – Jedinica patrolnih čamaca Ulcinj. Brojevi za pozive su dostupni 24 časa a građani osim ovih brojeva sve nezakonitosti mogu prijaviti i na besplatni policijski broj 122 kao i na bilo koji drugi način putem službenih kontakata.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đurović sa ambasadorom i izaslanikom odbrane Francuske: Unaprijediti saradnju...

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, sagovornici su čestitali Đuroviću na postavljenju na...

Mitrović: Sjajno od “sjajnih demokrata” da sjajnije ne može...

Istakao je da se njegov, ali i stav cjelokupnog DPS-a, uvijek znao. “Nema mjesta...

U KCCG šest pacijenata životno ugroženo

Kako je saopšteno iz KCCG njih šest je životno ugroženo.

Damjanović: Fudbalski klub Sutjeska postao prćija Demokrata

Kako je istakao, za predsjednika kluba je imenovan kadar Demokrata Marko Mitrović koji nikad nije...

Skener – jedna od najefikasnijih dijagnostičkih metoda: Uređaj posljednje...

U pitanju je primjena najsavremenijih tehnologija zahvaljujući kojima se...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare