Atlas Grupa: Krivična prijava protiv Katnića zbog uništavanja službene dokumentacije

Odbrana predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića jer, kako tvrde, nije postupao po zakonu povodom uništavanja službene dokumentacije.

“Katnić nakon parlamentarnih izbora, u periodu od 31.8.2020. do 4.12.2020, nije preduzeo zakonom predviđene radnje, koje je kao Glavni Specijalni tužilac bio u obavezi da preduzme i nije pokrenuo krivične postupke protiv državnih službenika ANB i državnih službenika Vlade, koji su uništavali službenu dokumentaciju u periodu od parlamentarnih izbora pa sve do formiranja nove Vlade. Glavnom specijalnom tužiocu je u vrijeme kada je uništavana službena dokumentacija bilo poznato da službena lica ANB i Vlade uništavaju službenu dokumentaciju, te mu se zato na teret stavlja izvršenje krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja iz člana 416 stav 1 Krivičnog zakona”, kazao je advokat Zdravko Đukanović.

On je obavijestio javnost i da je Viši sud u Podgorici održao ročište u predmetu Koverta, u kome su optuženi Slavoljub Stjepović i Duško Knežević, ali da mu sud nije uručio poziv za ročište, dok Nemanja Jolović iz zdravstvenih razloga nije mogao da prisustvuje ročištu, o čemu je obavijestio sud.

“Očigledno je da se i tužilaštvu i sudu žuri da po svaku cijenu podignu nezakonitu i besmislenu optužnicu u kojem SDT stavlja na teret Dušku Kneževiću da je organizovao kriminalnu grupu koja bi preko Slavoljuba Stjepovića od Duška Kneževića uzimala novac. Odbrana će zbog nezakonito održanog ročišta preduzeti potrebne pravne radnje. U ovom krivičnom postupku, kao što je svima osim Milivoju Katniću poznato, istina da je  Duško Knežević bio prinuđen da preko Slavoljuba Stjepovića finansira DPS, dok je Glavni Specijalni tužilac Milivoje Katnić vršio pritisak na vozače Duška Kneževića da daju lažne izjave u kojima bi iznijeli netačne tvrdnje da su oni mijenjali novac po nalogu i za potrebe Demokraskog fronta”,, saopštio je Đukanović.

U krivičnom postupku utvrđeno je, dodaje Đukanović, da ne postoji nikakva krivična odgovornost od Kneževićevih vozača, a SDT i Milivoje Katnić još uvijek kao taoca, koji ima ulogu svjedoka saradnika, drže Vlatka Rašovića.

“Odbrana Duška Kneževića će u ovom krivičnom postupku predložiti saslušanje Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore, po čijem nalogu je Glavni Specijalni tužilac postupao, kao i službenike Specijalnog državnog tužilaštva kojima je poznato da je Milivoje Katnić preduzimao opisane radnje. Istina je jasna i neumoljiva: Duško Knežević nije organizovao kriminalnu grupu, već je kriminalnu grupu organizovao Milo Đukanović kako bi Dušku Kneževiću uzimao novac. Slavoljub Stjepović je uzeo 97.000 eura za svoje lične potrebe i potrebe DPS-a, a postupci Milivoja Katnića i njegovih nalogodavaca iz DPS-a predstavljaju kriminalne radnje koje kao takve moraju biti procesuirane pred tužilaštvom koje bude bilo spremno da obavlja svoju zakonom previđenu funkciju”,, kazao je Đukanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U posljednjem trenutku je izbjegnuto širenje podmetnutog požara na...

Zahvaljujući efikasnoj reakciji pripadnika Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, u posljednjem trenutku je izbjegnuto širenje požara...

Za mjesec od korone umrlo 210 osoba

U februaru je urađeno 52.847 testova na koronavirus, što je za 8,71 odsto više u odnosu na...

Opština Ulcinj traži da se zatvore škole, vrtići, zabrane...

I pored preduzetih mjera, kako piše portal Ulcinj info, epidemiološka situacija u ovoj opštini je alarmantna.

Zeković: Da im je stalo do zdravlja građana, Vlada...

On je naveo da ministarka zdravlja svakog dana, bar jednim postupkom, doprinosi urušavanju sistema zdravstvene zaštite, afirmisanju...

STANDARD OBAVIJESTIO INSTITUCIJE: Na biračkom spisku u NIKŠIĆU upisana...

Portal Standard neće objaviti sporna imena, koja se nalaze...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare