Avion Montenegro airlines-a ostao u Varšavi zbog ptice

Oštećenje na avionu

Crnogorska nacionalna avio kompanija, Montenegro airlines potvrdila je pisanje portala “Standard” o tome da je ptica udarila u avion kojim je juče otputovala crnogorska fudbalska reprezentacija za Varšavu. Avion je uspješno sletio, niko od putnika i članova posade nije povrijeđen, ali se još ne zna kad će letjelica biti poporavljena.

“Udar se nije osjetio u pilotskoj i putničkoj kabini, bezbjednost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, i letačka posada je kao i na svakom drugom letu rutinski prizemljila avion. U toku redovne kontrole aviona između dva leta, uočeno je mehaničko oštećenje usisnika desnog motora tipa GE (General Electric) CF34-10E5, dok drugih posledica udara nije bilo. Udar ptice je uobičajeni problem koji se često dešava u avijaciji, i nije nepoznanica u ovoj vrsti posla”, navodi se u saopštenju.

Nakon detaljne inspekcije i analize oštećenja, utvrđeno je da se avion ne može vratiti u saobraćaj dok se ne izvrši strukturalna popravka usisnika motora.

“U ovom trenutku se ne može precizno odrediti koliko će proces popravke trajati”, kažu iz MA.

To što im je jedan avion ostao u Varšavi, odraziće se na ostale linije kompanije. Ipak, tvrde, svako ko je kupio kartu, stići će na željeno odredište.

“Zbog neplaniranog povlačenja ovog aviona iz saobraćaja, putnici sa jutarnjeg leta za Beograd i popodnevnog leta za Rim otputovaće sa našim kod šer partnerima, dok će letovi za Ljubljanu, Frankfurt i večernji let za Beograd kasniti zbog preraspodjele saobraćaja. Koristimo priliku da se izvinimo našim cijenjenim putnicima zbog eventualnih neprijatnosti uzrokovanih promjenama u saobraćaju usled ovog nepredviđenog događaja. Bez obzira na ove otežavajuće okolnosti, sve planirane operativne aktivnosti za ovaj letački dan biće realizovane, a putnici zbrinuti i bezbjedno prevezeni na odredište”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Američka ambasada: Nije na SAD da određuju sastav vlade

Kako su naveli, SAD nemaju stav o prijedlozima u Parlamentu koji se odnose na sastav vlade.

Milatović: Vratiti mandat građanima

“U kontekstu svih ovih političkih dešavanja, predsjednik Vlade Crne Gore smatra da je u ovom trenutku najbolje...

Brajović čestitao rukometašima i Kovinić

“Danas su naša srca Danka Kovinić i rukometni lavovi ispunili srećom. Način na koji predstavljaju Crnu Goru,...

Građanska akcija Feniks: Dosta je uhođenja, građani da u...

Tvrde da su "u saznanju da okupirana Agencija za nacionalnu bezbjednost masovno prikuplja, obrađuje i procjenjuje podatke...

LP Krivokapiću: Što mrči kad kovati nećeš? Neće proći...

 "Ne budite više onaj kojeg se narod stidi nego barem kao čovjek od integriteta i vjernik budite...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare