Avion Montenegro airlines-a ostao u Varšavi zbog ptice

Oštećenje na avionu

Crnogorska nacionalna avio kompanija, Montenegro airlines potvrdila je pisanje portala “Standard” o tome da je ptica udarila u avion kojim je juče otputovala crnogorska fudbalska reprezentacija za Varšavu. Avion je uspješno sletio, niko od putnika i članova posade nije povrijeđen, ali se još ne zna kad će letjelica biti poporavljena.

“Udar se nije osjetio u pilotskoj i putničkoj kabini, bezbjednost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, i letačka posada je kao i na svakom drugom letu rutinski prizemljila avion. U toku redovne kontrole aviona između dva leta, uočeno je mehaničko oštećenje usisnika desnog motora tipa GE (General Electric) CF34-10E5, dok drugih posledica udara nije bilo. Udar ptice je uobičajeni problem koji se često dešava u avijaciji, i nije nepoznanica u ovoj vrsti posla”, navodi se u saopštenju.

Nakon detaljne inspekcije i analize oštećenja, utvrđeno je da se avion ne može vratiti u saobraćaj dok se ne izvrši strukturalna popravka usisnika motora.

“U ovom trenutku se ne može precizno odrediti koliko će proces popravke trajati”, kažu iz MA.

To što im je jedan avion ostao u Varšavi, odraziće se na ostale linije kompanije. Ipak, tvrde, svako ko je kupio kartu, stići će na željeno odredište.

“Zbog neplaniranog povlačenja ovog aviona iz saobraćaja, putnici sa jutarnjeg leta za Beograd i popodnevnog leta za Rim otputovaće sa našim kod šer partnerima, dok će letovi za Ljubljanu, Frankfurt i večernji let za Beograd kasniti zbog preraspodjele saobraćaja. Koristimo priliku da se izvinimo našim cijenjenim putnicima zbog eventualnih neprijatnosti uzrokovanih promjenama u saobraćaju usled ovog nepredviđenog događaja. Bez obzira na ove otežavajuće okolnosti, sve planirane operativne aktivnosti za ovaj letački dan biće realizovane, a putnici zbrinuti i bezbjedno prevezeni na odredište”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

BEZ OBJAŠNJENJA ODAKLE NOVAC: Abazović i Đurđić vlasnici 10...

Iako je Džihan Abazović tvrdio da su vlasnici klinike isključivo ljekari, podaci Agencije za privredni registar u...

Dokumentacija Fabrike celuloze nestala, bivši radnici ostaju bez penzija

Oni su zatražili da se utvrdi šta se desilo sa personalnom i finansijskom dokumentacijom tog preduzeća za...

Sekulić: Mješovita vlada koja bi pripremila izbore jedno je...

Oni su komentarisali pismo koje je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević uputio predsjednici Skupštine Danijeli Đurovic...

Elvir Adrović pušten nakon zadržavanja od 72 sata

Adroviću je Specijalno državno tužilaštvo prije nekoliko dana odredilo zadržavanje do 72 sata. Nakon toga, nije mu...

U saobraćajnoj nesreći kod Termoelektrane Pljevlja poginula dva mladića

U trenutku udesa četiri mladića bila su u vozilu marke „Pasat“ pljevaljskih registarskih tablica. Iz za sada...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare