Izvor:Dan

Bez mjere nadzora i ograničenja kretanja: Vukotić može da napusti Crnu Goru

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, prema evidenciji policije bezbjednosno interesantna osoba i visokopozicionirani pripadnik “škaljarskog klana”, jedan je od rijetkih koji se nalazi na slobodi a nije mu izrečena mjera nadzora, obaveznog javljanja OB Kotor ili oduzimanja putnih isprava. Može se reći da je prvi “slobodni” vođa klana koji može potpuno bez ograničenja da se kreće, piše Dan.

Vukotić je 28. jula napustio spuški zatvor nakonukidanja pritvora. Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a na teret mu se stavljalo i da je pucao na Tamaru Zvicer, ali je oslobođen optužbi.

“Obavještavamo Vas da ovaj sud prema navedenom licu nije odredio nijednu mjeru nadzora”, odgovorila je na pitanje Dana savjetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

Na pitanje da li je Vukotiću ograničeno kretanje i izrečena obavezna mjera javljanja i da li su mu oduzeta lična dokumenta, iz podgoričkog Višeg tužilaštva nedavno su odgovorili da su u predmetu formiranom protiv tog Kotoranina, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, donijeli naredbu o obustavi istrage.

Vukotić je 8. februara iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih djela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Odmah nakon ekstradicije saslušan je u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

I Slobodan Kašćelan, navodni vođa suparničkog “kavačkog klana” i Jovan Vukotić nalaze se na slobodi. Dok vođa “kavčana”ima obavezu da se javlja kotorskoj policiji i ne smije da napušta državu, odnosno Kotor, a uz to ima i elektornski nadzor, Vukotić se slobodno kreće.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Nrekić: Za dvije i po godine izmirili smo brojne...

“U Ulcinju smo imali dosta finansijskih problema od kada sam ja došao, pa i ranije. Ovo rukovodstvo...

O ukidanju mjera Njemačka odlučuje tek početkom januara

On je apelovao na građane da vode računa o higijeni i sprovode mjere socijalne i fizičke distance...

Lukovac: Uplitanje crkve u vođenje spoljne politike apsolutno neustavno

Komentarišući izjavu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija u vezi sa proglašenjem ambasadora Srbije Vladimira Božovića za nepoželjnu osobu u...

U Hrvatskoj i Sloveniji preminulo 105 kovid pacijenata

Na bolničkom liječenju su 2.273 pacijenta a od toga je na respiratoru 260 pacijenata, prenosi Indeks.

U BiH registrovane 664 novozaražene osobe, 44 preminule

Zavodu za javno zdravlje Federacije BiH prijavljeno je 1.399 uzoraka, od kojih su 573 pozitivna na korona...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare