Izvor:Pobjeda

Bigović sproveden u Istražni zatvor

Ivan Bigović (29), osumnjičen za članstvo u kriminalnoj organizaciji koja se tereti za šverc marihuane i kokaina, juče se nakon skoro dva mjeseca bjekstva predao policiji, saznaje Pobjeda.

Njemu je rješenjem Višeg suda određen pritvor do 30 dana i sproveden je u Istražni zatvor u Spužu.

Branilac Bigovića, advokat Srđan Lješković potvrdio je za Pobjedu da je njegov klijent sproveden u UIKS.

Osim Ivana Bigovića, naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni su i Milovan Bigović, Radovan Bigović, Nikola Ivović, Dragan Bigović, Vitorija Šuković i Milan Bigović.

Grupa se tereti za krivična djela kriminalno udruživanje i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga.

Prema navodima istrage, Milovan Bigović organizovao je kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj preprodaju marihuane i kokaina.

Milovan Bigović, kako navode istražitelji, članovima organizacije dijelio je uloge i uputstva i kontrolisao novčane tokove, dok je Radovan Bigović bio zadužen za prodaju kokaina i marihuane.

Radovan Bigović bio je zadužen da skriva i raspoređuje kokain ostalim članovima kriminalnog udruženja, kao i da vodi evidenciju prodate droge, a po potrebi i da angažuje Šukovića za rasturanje i dostavu kokaina članovima udruženja i krajnjim korisnicima.

Uloga Dragana Bigovića, kako se navodi u naredbi o sprovođenju istrage, bila je da sakriva drogu i da po nalozima drugih pripadnika obavlja primopredaju i logističke poslove.

Grupa je uhapšena u novembru, a nedavno im je Apelacioni sud produžio pritvor.

– Osnovana sumnja da su počinili navedena krivična djela prozilazi iz službene zabilješke Uprave policije u kojoj je navedeno da su od Vitorija Šukovića oduzeli zamotuljak praškaste materije za koju se sumnja da je kokain. Takođe, iz foto-dokumentacije proizilazi da je na šest fotografija prikazan izgled dva telefona koji su vlasništvo V. Š, kao i izgled zamotuljka koji je V. Š. dobrovoljno predao, ali i materijala prikupljenog mjerama tajnog nadzora – obrazložili su iz Apelacionog suda.

Njima su lisice stavljene u operativnoj policijskoj akciji kodnog naziva „Levant“.

– Sprovodeći ovu akciju, u saradnji sa službenicima nikšićke, budvanske i cetinjske policije, izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija na devet lokacija u Herceg Novom i jednoj lokaciji na Cetinju, a sve u cilju lišenja slobode izvršilaca krivičnih djela i pronalaska predmeta i tragova povezanih sa krivičnim djelima – saopštili su ranije iz policije.

Tokom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto više sredstava komunikacije, šest vozila, tri motocikla, određena količina novca u različitim valutama, pet ručnih satova različitih marki i ugovori o nepokretnostima.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Gegaj: Adžović ostavio dubok ljudski trag, napustio nas kada...

Riječi Gegaja preuzete sa njegovog Fejsbuk profila prenosimo integralno: Danas smo ostali bez dragog...

Bečiću uručeni etaloni grba i zastave, kao i notni...

Na sastanku, koji je upriličen povodom uručenja etalona grba, zastave, kao i notnog...

IJZ: U Domu za stare u BP 46 pozitivnih...

"Infekcija novim koronavirusom je potvrđena kod još 39 korisnika. Uključujući 7 pozitivnih slučajeva...

KATNIĆ: Cilj izmjena Zakona je da se promijeni glavni...

Na pitanje Standarda da prokomentariše najavu Vlade i ministra pravde Vladimira Leposavića o izmjenama Zakona o tužilaštvu,...

SD: Jedno veliko URA za depolitizaciju UCG

“Da licemjerstvu nove vlasti nema kraja, potvrđuje i primjer Rajke Glušice, funkcionerke URA,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare