Izvor:Pobjeda

Cetinjaninu 15 godina zatvora za silovanje djevojčice

Pedesetogodišnji Cetinjanin osuđen je na 15 godina zatvora jer je od januara do juna prije dvije godine više puta silovao petnaestogodišnju komšinicu, saopšteno je Pobjedi iz Višeg suda.

Presudu je izrekla sutkinja Višeg suda u Podgorici Vesna Kovačević.

– Optuženi Cetinjanin je nakon sprovedenog krivičnog postupka oglašen krivim i osuđen na maksimalnu kaznu zatvora koja je propisana za krivično djelo silovanje – precizirano je iz Višeg suda gdje je u ovom slučaju bila isključena javnost.

Prema saznanjima Pobjede, djevojčica je više od pola godine ćutala o onome što je trpjela jer se bojala da će silovatelj ostvariti prijetnje tako što će joj ubiti oca.

U istrazi je ispričala da je komšija uspostavio kontakt sa njom tako što je počeo da joj šalje poruke kako je lijepa, da treba da gospodari njegovom kućom i da će je oženiti kada postane punoljetna.

Mjesec kasnije je prešao na prijetnje. Slao joj je poruke da će, „ako ne dođe da ga nešto posluša“ njene oca i majku ostaviti bez posla, a prijetio je i da će joj oca ubiti.

Pod prinudom, djevojčica je otišla u njegovu kuću da mu preda potrepštine koje je prethodno kupila u prodavnici. Odmah po ulasku u njegovu kuću, Cetinjanin je nasrnuo na petnaestogodišnjakinju. Skinuo joj je garderobu i zaključao vrata.

Njeni napori da se odbrani od fizički nadmoćnog muškarca bili su bezuspješni.

Kada je počela da vrišti, silovatelj ju je uhvatio za vrat i bacio na pod. Poljubio ju je i pustio da ide kući.

Ovaj napad bio je samo početak horora koji je petnaestogodišnjakinja proživljavala pola godine.

Čim je poslije ovog incidenta napustila njegovu kuću, dobila je poruku u kojoj joj je silovatelj pisao da treba da nastave sa seksualnim odnosima, te da će je oženiti i sa njom izroditi djecu čim postane punoljetna.

U porukama je od petnaestogodišnjakinje tražio da mu dovede i druge djevojčice, ali kako je kazala istražiteljima, ona je to odbila, jer nije željela da još neko ispašta kao ona.

Nekoliko dana kasnije, komšija je opet prisilio djevojčicu na seksualni odnos.

Suze i zapomaganje petnaestogodišnjakinje ni na trenutak nijesu pokolebale Cetinjanina da prestane sa nasilnim seksualnim odnosom.

Prvi put, kako je ispričala pred istražiteljima, nije pokazivao grubosti kao kasnije u njihovim odnosima koje nije brojala.

Od konstantnog nasilja i straha koji je trpjela djevojčica je promijenila ponašanje što je primijetio njen otac.

Istražujući razlog čudnog ponašanja, otac petnaestogodišnjakinje je pregledao njen telefon.

Među porukama našao je i poruku komšije koji je pozivao da dođe kod njega kući kako bi pravila društvo njegovoj kćerci koja mu je došla u posjetu.

Otac je potom pozvao bivšu suprugu silovatelja koja mu je kazala da je kćerka sa njom kod kuće i da je nije slala kod bivšeg muža.

Bilo je jasno da je uzrok čudnom ponašanju djevojčice povezan sa komšijom.

Otac i ostali ukućani su nakon razgovora odlučili da je najbolje da brat djevojčice razgovara sa njom i pokuša da sazna od kada i zašto je djevojčica u komunikaciji sa komšijom.

Već u prvom razgovoru djevojčica je bratu otkrila šta preživljava u prethodnih pola godine. Porodica je slučaj prijavila policiji nakon čega je silovatelj uhapšen i pritvoren.

Cetinjanin je u istrazi tvrdio da nije nikada silovao djevojčicu, te da je petnaestogodišnja komšinica dobrovljno pristala na seksualne odnose sa njim. Ustvrdio je i kako je sa njom imao seksualne odnose kao „sa svojom budućom suprugom“.

On je pred tužiocem naveo da je sa ocem petnaestogodišnjakinje dogovorio da će djevojčicu oženiti kada napuni 18 godina.

Rekao je „da je normalno da i kroz taj vid odnosa (seks) vide da li su jedno za drugo“.

Naveo je da je djevojčica sa njim „izgubila ’nevinost’“, da je njihov odnos „bio odnos upoznavanja, sticanja povjerenja i povezivanja za budući zajednički život“.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

DPS: Izborni proces protiče uz opstrukcije i pokušaje zastrašivanja

“Dok aktivisti kandidata Jakova Milatovića u Baru prijete “ćeranjem”, u Nikšiću se upada u štabove našeg predsjedničkog...

OEBS: Procjenu izbornog dana strani posmatrači će iznijeti sjutra

“Zadovoljan sam što smo ovde i u drugom rugu predsjedničkih izbora. Radićemo isto što i u prvom....

DPS Nikšić: Izborni dan u Nikšiću protiče sa dozom...

“U dopisu DPS Nikšić stoji da izborni dan u ovom gradu protiče sa dozom povećanih tenzija, kako...

MUP: Video nadzor graničnih prelaza nije bio dostupan zbog...

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije imaju dva nezavisna sistema video nadzora. Jedan sistem je interni -...

Uprava policije: Sa aspekta bezbjednosti, izborni dan protiče mirno

Policija će, kako su kazali, će nastaviti da preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi izborni dan...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare