Crnogorski pokret podnio krivičnu prijavu protiv organizatora poziva na linč policajaca

Crnogorski pokret podnio je juče Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN osoba organizatora takozvane akcije na društvenim mrežama “Identifikujmo batinaše iz Budve“, protojereja SPC Jovana Plamenca i njihovoga promotera portala IN4S zbog više krivičnih djela.

“N.N. lica, organizatori “Akcija na društvenim mrežama: Identifikujmo batinaše iz Budve”, i protojerej Jovan Plamenac su posredstvom Portala IN4S pozivali građane da snimaju pripadnike MUP-a koji vrše svoju dužnost, kako ih oni nazivaju „batinaše“, da javno objavljuju njihove fotografije sa ličnim podacima, mjestima boravka i adresama, ugrožavajući tako njihovu privatnost, ugrožavajući im bezbjednost, bezbjednost njihovih porodica, praveći mete od njih, u cilju da ih odvrate u vršenju dužnosti sprovođenja zakona, uspostavljanja reda i mira i zaštiti ustavnog poretka”, navode u CP.

U svemu tome, ističu oni, ima više krivičnih djela, uključujući i moguće djelo terorizma, napad na ustavni poredak, ugrožavanje života službenih lica, o čemu treba da se izjasni tužilaštvo.

“Protojerej Jovan Plamenaca je poručio građanima u vezi policije koja obezbjeđuje litije, ili je na drugi način uključena oko crkveno-političke djelatnosti Beogradske patrijaršije: “Saznajte njihova imena i njih objavite. Snimite tako policajce u kordonima. Objavite ko su, od koga su, odakle su…Potrudite se da saznate njihovo imovno stanje, snimite njihove eventualno nelegalno sagrađene kuće i objavite to. Pratite ih kao što oni prate vas! Ne nosite im više kolače pobogu. Oni su vaši neprijatelji, sve dok služe režimu Mila Đukanovića.” Odazvao im se Portal IN4S, objavio njihove pozive ali i fotografije, imena, prezimena, adrese i duge lične podatke izvjesnih policajaca koje su im dostavili organizatori “Akcija na društvenim mrežama: Identifikujmo batinaše iz Budve”, ističu u CP.

Oni pozivaju državno tužilaštvo da pokrene krivične postupke protiv osoba navedenih u prijavi i time zaštite sve državne službenike koji vrše svoju dužnost u zaštiti ustavnog poretka i zakona, jer, u protivnom, navode u CP, ugrožavanjem službenih lica u vršenju svojih obaveza, urušava se ustavni poredak, podstiče bezakonje i potencijalni izvršioci krivičnih djela.

“Pravosuđe mora svojim pravovremenim i na zakonu zasnovanim odlukama spriječiti anarhiju, kakvu gledamo u pojedinim lokalnim samoupravama, svojim jednakim odnosom prema svim prekršiocima, bez obzira na položaj u društvu, vjersku ili partijsku pripadnost, da li nose mantiju, uniformu ili sudijsku togu, jer kalkulisanjem, oportunizmom i izbjegavanjem obavljanja dužnosti samo još više postiču nezakonita djela, komplikuju odnose u društvu, čime se stvara opasna atmosfera i narušava građanski mir. Ubjeđeni smo da je ogroman porast i svakodnevno kršenje zakona posljedica uvjerenja prekršioca da će izbjeći primjerenu kaznu pozivom svojih pristalica na proteste, zakonom rulje i pritiscima kakvi su predmet naše prijave”, saopšteno je iz CP.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zeković: SDP će podržati građansku, nezavisnu Crnu Goru, okrenutu...

Prema njegovim riječima, naredna vlada mora predstavljati “vrijednosni otklon od dominantne politike postojeće”. “Biti...

Radović: Premijer reče da je ovo najbolja Vlada u...

“Isti kaže da su slučajno otkrivene tri pošiljke narkotika, čime smo dokazali da se s kriminalom možemo...

Medojević o Krivokapiću i Abazoviću: Narod ne zaslužuje ovakve...

“Predsjednik Vlade optužio je svog zamjenika da je narko-kartelu dojavio informacije o zapljeni kokaina i da je...

OBDUKCIJA: Smrt muškarca i žene iz Nikšića nastupila utopljenjem,...

Obdukcija je kako saznajemo pokazala da na njihovim tijelima nije bilo bilo kakvih tragova nasilja, te da...

Medijska zajednica Crne Gore želi konkretne reforme medijskog sektora

Anketa je sprovedena putem online upitnika u periodu od sredine decembra 2021. do sredine januara 2022. godine....

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare