Izvor:Pobjeda

Davidović kupio gigant ŠIK ,,Jelak“ preko of-šor kompanije iz Paname

Nikšićki biznismen i neformalni lider koalicije ,,Za budućnost Crme Gore“ Miodrag Daka Davidović postao je vlasnik nekadašnjeg makedonskog giganta ŠIK ,,Jelak“ preko of-šor firme koja je registrovana u Panami, pišu makedonski mediji.

Potpredsjednik VMRO-DPMNE Aleksandar Nikoloski objavio je na svom profilu na društvenim mrežama ekskluzivna dokumenta koja pokazuju da je Davidović postao vlasnik ŠIK ,,Jelak“ iz Tetova, preko kompanije ,,Jelak Gradba“ u kojoj ima funkciju menadžera.

Objavljena dokumenta pokazuju da je vlasnik ,,Jelak Gradbe“ je of-šor firma ,,Adastra Group Corp“ registrovana u Panami. A vlasnik ,,Adastra Group Corpa“ opet je – Davidović.

Urbanistički planovi

Makedonski mediji danima pišu da je dan poslije formiranja nove vlade Sjeverne Makedonije, od Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zorana Zaeva i Demokratska unija za integraciju Alija Ahmetija, Opština Tetovo, koju kontrolišu isti partneri, usvojila urbanistički plan koji garantuje enormnu zaradu od 200 miliona eura crnogorskom biznismenu koji stoji iza pobjedničke koalicije u Crnoj Gori.

– Prošlo je više od sedam dana otkako je usvojen detaljni urbanistički plan za „ŠIK Jelak“ Tetovo, kojim je predviđena urbana džungla u gradu sa 2.000 novih stanova za 8.000 stanovnika i ogromnim poslovnim kompleksima sa ukupnom dobiti za investitora od 200 miliona eura. Prošla je cijela nedjelja otkako sam objavio da iza ovog projekta stoji kontroverzni crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović. Cijele nedjelje nema odgovora od nadležnih institucija, a nema ni Zaeva i Ahmetija o političkoj pozadini ovog slučaja. Zbog toga nastavljam da iznosim nova saznanja koja će dodatno osvijetliti čitav slučaj. Vlasnik nekadašnjeg giganta „ŠIK Jelak“ je Miodrag Daka Davidović, preko kompanije „Jelak Gradba“. Koalicija SDSM / DUI donijela je detaljan urbanistički plan na području „ŠIK Jelak“ dan nakon izbora Vlade, koji investitoru donosi potencijalnu dobit od 200 miliona eura. U „Jelak Gradbi“ menadžer je lično Daka Davidović, dok je vlasnik kompanija „Adastra Group Corp“ koja je registrovana u poreskom i of-šor raju Panama – objavio je Nikoloski na Fejsbuku, a prenijeli gotovo svi makedonski mediji u elektronskim i štampanim izdanjima.

Predizborna kampanja

Donošenje tog urbanističkog plana bila je i tema tokom predizborne kampanje kada je 28. juna objelodanjen audio snimak u kojem Davidović priznaje da je dao 300.000 eura biznismenu Zoranu Mileskom Kičecu, koji je bio namijenjen premijeru Zoranu Zaevu i generalnom sekretaru Vlade Dragiju Raškoskom.

U audio snimku, koji je objavio makedonski portal ,,Netpres“, u trajanju od 12 minuta, Davidović tvrdi da je dao novac da bi po povoljnim uslovima, između ostalog, gradio tržni centar u Tetovu za koji je potrebno donijeti urbanistički plan.

Davidović je naknadno u pisanoj izjavi priznao da je dao 300 hiljada eura, ali da je on namijenjen za konsultantske usluge, a ne za mito.

Obezbjeđivanje pasoša za Svetozara Marovića

Portal 24vesti piše u opširnom tekstu o aferi u Makedoniji, pozivajući se na saznanja Srpskog telegrafa, da je Davidović eksponent ruskih struktura u Srbiji i Crnoj Gori.

– Kontroverzni crnogorski biznismen i vlasnik firme ,,Neksan“ Miodrag Davidović zvani Daka, kog je mitropolit Amfilohije odlikovao Ordenom svetog kralja Milutina, važi za eksponenta ruskih obavještajnih struktura u Srbiji i Crnoj Gori. Prema saznanjima Srpskog telegrafa, Amfilohije i Davidović su u aprilu 2017. postigli saglasnost da se angažuju na planu obezbjeđivanja srpskog pasoša za Svetozara Marovića, koji je u bjekstvu od crnogorskih organa – stoji u jednom od izvještaja koji su operativci jedne zapadne službe poslali iz Beograda – piše portal 24vesti, pozivajući se na Srpski telegraf.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Na pravu himnu montirali lažnu: Umetnuli pjesmu „Oj junaštva...

Snimak koji je objavila Fejsbuk stranica Српска ЧАСТ + Srpska ČAST nije autentičan jer je na originalno...

Ibrahimović pozitivan na koronu

Kako pišu gotovo svi italijanski mediji, napadač Milana Zlatan Ibrahimović pozitivan je na virus korona. To je...

Aleksa Bečić čestitao Dan rudara CG i Dan Rudnika...

„Povodom Dana rudara Crne Gore i Dana Rudnika uglja Pljevlja upućujem iskrene čestitke rudarima, njihovim porodicama i...

Đukanović će predložiti mandatara do 23. oktobra

"Predsjednik Crne Gore će, shodno Ustavom utvrđenim nedležnostima, obaviti predviđene procedure i predložiti mandatara za sastav vlade...

Pejanović: Mladi su značajan faktor u prevenciji nasilnog ekstremizma

“U Crnoj Gori je uspostavljen kvalitetan strateški, normativni i zakonodavni okvir za prevenciju i borbu sa nasilnim...

NAJČITANIJE

POGLED IZ BEOGRADA: “Poslije Mila gori od MILA”

Teško da bilo ko od "prosječnih" konzumenata svakakvih medijskih sadržaja i onih koji...

Blagota Mitrić o Bečićevom gafu: IZGLEDA DA JE, IPAK,...

Dragi gospodin bog, a da ko drugi, pa kad ovaj naslov pročitate iz...

DF IZGUBIO DOBIJENE IZBORE: Sada Crnom Gorom vlada 14...

Činjenica je da je Demokratski front od izbora koji su održani 30. avgusta, do juče, bio pod...

Đukanović: Nadam se da će u vremenu pred nama...

"Čestitam Dan rudara Crne Gore i Dan Rudnika uglja Pljevlja i izražavam duboko poštovanje za časnu rudarsku...

Osumnjičeni za prodaju droge: Evo ko su uhapšeni u...

Iz Uprave policije je saopšteno da su Službenici Centra bezbjednosti Podgorica u saradnji sa Posebnom jedinicom policije...

Komentari

avatar