Duško Roganović upozoravao: “Bratu Šćepanu mi crtaju metu, oca su mi ubili, a mene osakatili”

Novljanin Duško Roganović, koji je preživio bombaški napad, se nakon smrti oca oglasio, ističući da je ogorčen je na postupanje istražnih organa koji, kako je kazao, ne rade ništa kako bi rasvijetlili surovu likvidaciju njegovog oca Nika i pokušaj njegovog ubistva.

Roganović je u pismu, koje je dostavio tada redakciji “Dana”, naveo da policija bez ikakvih opravdanih razloga crta metu njegovom bratu Šćepanu, koji je prethodno uhapšen zbog navodnog zelenašenja, navodeći da je u pitanju mirni momak koji nema nikakve veze sa kriminalom.

[irp]

Osim brata, na udaru policije, tvrdi Roganović, našao se i njihov kum Ilija Aleksić, koji je lišen slobode takođe zbog kamate, a koji, prema tvrdnjama ovog Novljanina, nije počinio djelo za koje ga sumnjiče.

Ostaje nejasno zašto je ovakva medijska haranga podignuta protiv mog brata. Otac mi je ubijen, ja sam završio kako sam završio i sada treba da se pravi i crta meta od mog brata i kuma. Pitam javno ko je taj što ovo pravi mom bratu i kakve su ovo policijske torture prema mom kumu koji je privođen tri mjeseca svako malo bez razloga, u policijskoj stanici ostajao po šest sati i puštan bez ikakvog objašnjenja. Otvoreno pitam rukovodioce Centra bezbjednosti Herceg Novi, da li imaju naredbu od nekog da se ovako ponašaju i pokušavaju nametnuti krivicu mom bratu i kumu Aleksiću, koji nijesu imali saobraćajni prekršaj, a kamoli krivično djelo“, naveo je Roganović u pismu.

Ovim putem on je javno pitao zašto se njegovom bratu na provjeru oduzima svaki automobil i motor koji je kupljen u ovlašćenim kućama na teritoriji Crne Gore.

Zašto se prijatelji naše kuće maltretiraju i dovode u Centar bezbjednosti, i to pred građanima Hereg Novog ne libeći se da upućuju otvorene prijetnje “šta će vam Roganovići, ne družite se sa Roganovićima. Svaki naš automobil, motor, skuter, svaka nekretnina dostupna je na provjeru organima reda Poreske uprave. Ja ispred porodice mogu dati na uvid svaki dokument naveden gore na provjeru bilo kada, bilo gdje. Otvoreno molim rukovodioce CB Herceg Novi da prestanu da maltretiraju moju porodicu“, dodaje Roganović.

Tvrdi i da policija ne mari da riješi ubistvo njegovog oca, pokušaj njegovog ubistva, pa je bio prinuđen da sam nađe jedan vid zaštite, odnosno da kupi blindirano auto. Upravo to vozilo oduzeto je prekjuče od njegovog brata, iako nije njegovo, kako je to policija predstavila u saopštenju povodom akcije hapšenja.

Mislim da je krajnje nekorektno da se ovakve akcije izvode i snimaju nad mojim bratom i kumom, ljudima koji, ponavljam još jednom, za svoga života nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa kriminalnim krugovima“, naglašava Roganović.

On tvrdi da je njegov brat Šćepan porodičan čovjek, koji ima dvoje djece i očekuje treće. Šćepan je vlasnik firme DOO Uskok, uspješan, poslovan čovjek, kome ne treba reputacija da ima veze sa bilo kakvom kriminalnom grupom.

Ova firma nema dug prema državi, sve doprinose redovno plaća zaposlenima, što se lako može provjeriti“, kaže Roganović.

Pojasnio je da nema ni najmanjeg dokaza policijskih tvrdnji da su njegov brat Šćepan i kum Ilija iznudili novac bilo kome. Kako tvrdi Roganović, u pitanju je pozajmica od 4.000 eura kako bi se platio račun za struju, a ne iznuda od pola miliona, kako je to policija spektakularno saopštila.

Šćepan Roganović i Ilija Aleksić, koji se terete za iznudu novca, nijesu imali nijedan krivični dosije za sav period svog života, niti je protiv njih ikad pokrenut bilo kakav krivični postupak. Svrha ove izjave jeste demanti i prava slika o trenutnoj situaciji u kojoj se nalaze. Sve se svodi na pozajmicu novca na prijateljski način, svega 4.000 eura, da bi se pokrio trošak struje Zokiju Trivćanu, koji je inače bio pod lažnim identitetom, a što je saznalo tužilaštvo da se radi o Morinu Zeki. Oni nijesu pripadnici bilo kog kriminalnog klana, ne radi se o 21 osobi niti svoti novca koja je pomenuta, već se svodi na jednu osobu gore navedenu i na svotu novca od 4.000 eura. I ne znam šta je uzrok za hapšenje na ovakav način dva uzorna momka bez mrlje i ikakvih dodirnih tačaka sa kriminalnim miljeom, na šta ukazuje i to što nemaju nijedan krivični postupak za njihovog života. Mislim da je sramno objavljivati ovakve članke koji nemaju nikakve veze sa istinom i ujedno snimke hapšenja“, dodaje Roganović.

On kaže da si čitava hajka ‘kavčani’, 21 osoba, pola miliona na kraju svela na par hiljada koje su ljudski pozajmljene, što se sada kroz sudski proces dokazuje. Istraga o navodnom zelenašenju, dodaje Novljanin, pokazuje da je sva ova priča napumpana i da predstavlja crtanje meta na nedužnim ljudima.

Ovim putem vam se obraćam, jer ne želim da se stvori pogrešna slika o mom bratu i kumu kad nema apsolutno nikakvih dokaza za to. Obraćam se, takođe, jer me boli nepravda ovakvim tretmanom od strane rukovodioca CB Herceg Novi nad mojim bratom, čime mu stvaraju veliku štetu“, kaže Roganović.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Još 53 slučaja koronavirusa u Hrvatskoj, preminula jedna osoba

Među njima je 91 pacijent na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru četiri pacijenta. Jedna osoba...

EBRD i EU će povećati finansiranje za MSP na...

Banka će obezbijediti do 70 miliona eura novih kreditnih linija partnerskim finansijskim institucijama za kreditiranje lokalnih preduzeća...

FDA: IQOS je proizvod modifikovanog rizika

IQOS sistem za zagrijavanje duvana je prvi i jedini elektronski proizvod koji koristi nikotin, a koji je...

Sjedjeli mu na stomaku i grudima (UZNEMIRUJUĆE): Osoblje popravnog...

Štićenik jednog popravnog doma u SAD, inače Afroamerikanac, preminuo je od srčanog udara dva dana nakon incidenta...

Santander: Crna Gora bila primjer za cijeli svijet kako...

“Rezultati ostvareni na planu deinstitucionalizacije, afirmacije ranog obrazovanja, maloljetničkog pravosuđa, prevencije nasilja nad djecom i u brojnim...

NAJČITANIJE

SUKOB U SRPSKOM KORPUSU:: Prekidom litija Amfilohije i Joanikije...

U tekstu pod nazivom ,,Mitropolit Amfilohije i episkop Joanikije izdali srpske interese“ kolumniste Zorana Đurovića navodi se...

Ovo je naša crkva, Cuce su srce stare Crne...

Organizatori su pokušali da isposluju sa policijom da omogući održavanje skupa i da ga obezbjeđuje. Prema saznanjima...

Dabović: Odbila sam SEKS sa PRESJEDNIKOM i otjerali su...

Svašta sam doživjela u karijeri. Događalo mi se i da mi nude velik novac za jednu noć,...

VIDEO: Učesnik protesta u Beogradu: Ćale, ovo je za...

Novinarka N1 Jelena Zorić anketirala je učesnike protesta ispred Skupštine Srbije, pitajući ih oko ponoći zašto ne...

HIT LJETA: “Mala za brata”

„Mala“ na YouTube-u dolazi praćena spotom koji će vam zadržati pažnju ali i natjerati vas da ga...

Komentari

avatar