Ekskluzivno: U Beranama i Rožajama privedeno 20 kriminalaca

Ilustracija

U velikoj akciji kriminalističke policije i specijalnih jedinica privedeno je 20 osoba sa teritorije Rožaja i Berana, a u toku su i pretresi njihovih kuća i stanova, ekskluzivno saznaje portal Standard.

Prema nezvaničnim informacijama, policijske ekipe su sinoć iza ponoći pod punom opremom i naoružanjem iz Podgorice krenule ka dva sjeverna grada, gdje su se potom u tajnosti, prema već unaprijed pripremljenom planu akcije, zaputili ka 16 lokacijama na kojima su boravile bezbjednosno interesantne osobe, koje se dovode u vezu sa švercom droge, oružja i drugim vidovima kriminala. Upadi u njihove kuće i stanove izvršeni su u ranim jutarnjim satima.

Akcija je u toku. Pretresi i dalje traju, kao i saslušanja privedenih, koji se trenutno nalaze u zgradi Centra bezbjednosti Berane“, rečeno je Standardu iz policije.

Ova informacija i zvanično je potvrđena iz Uprave policije u čijem saopštenju se navodi da su pretresi izvršeni na 16 lokacija i da je privedeno 20 osoba. “Oduzeta su vozila, municija, prigušivač i sredstva kojima se može izvršiti napad na život i tijelo. Slijede dalje policijske aktivnosti. Naime, policijski službenici su danas, tokom noći i u ranim jutarnjim časovima, izvršili pretrese lokacija koje koriste tzv. bezbjednosno interesantna lica. Na 16 lokacija na području opština Berane i Rožaje, u koordiniranoj i istovremenoj akciji, pronađena su i radi provjere oduzeta tri vozila, kao i veća količina pištoljske municije, prigušivač za vatreno oružje i sredstva pogodna za vršenje napada na život i tijelo“, navodi se u saopštenju Upave policije. 

Oduzeta vozila, prigušivač, municija i ostali predmeti, kako se navodi, biće vještačeni u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla i eventualne povezanosti sa izvršenim krivičnim djelima. 

Ovo je druga ciljana akcija u posljednjih nedjelju dana koju sprovode pripadnici Uprave policije, a usmjerena je prema pripadnicima kriminalnih struktura iz nekoliko crnogorskih gradova. Prošlog utorka u akciji pod kodnim nazivom “Boka” pretresana je 21 lokacija u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom, na kojima su boravili pripadnici takozvanog škaljarskog i kavačkog klana. Zaplijenjen je arsenal oružja, municije i ogromna količina novca. Zaplijenjeno je i 16 vozila visoke klase, tri motocikla i više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica.

 

 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U izraelskim napadima za pet dana ubijeno 145 Palestinaca,...

Prema podacima Palestinskog društva Crvenog polumjeseca, 17 povrijeđenih ljudi ustrijeljeno je bojevom municijom, a osam gumenim mecima....

CNP: Komemoracija povodom smrti Zefa Bata Dedivanovića u utorak

Dedivanović je rođen 1939. godine u Zatrjepču kod Podgorice. Osnovnu školu završio je u Zmajevu (Vojvodina), a...

Ministarstvo zdravlja: Dato preko 140 hiljada doza vakcina

Tokom 15. maja dato je 2.889 doza, od kojih je 2.668 prvih i 211 drugih doza.

UP: Identifkovane osobe koje su uništavale sadnice u parku

"Uvidom u video snimak i preduzetim aktivnostima na terenu policija je došla do sumnje da su osobe...

DPS: Krivokapić da prestane da se ponaša u maniru...

U suprotnom, kako navode pozivaju ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare