Foto: Policija upala u stan supruge vođe kavačkog klana, oduzeta dva auta

Službenici crnogorske policije upali su rano jutros u stan Kotoranke Tamare Zvicer, supruge jednog od vođa takozvanog kavačkog klana Radoja Zvicera, kojoj su nakon višesatnog pretresa oduzeli dva skupocjena automobila, saznaje portal Standard iz vrha Uprave policije.

 Tamara Zvicer, prema pouzdanim informacijama, dugo nije boravila u Kotoru, kao ni njen suprug, koji je i dalje u inostranstvu. Nakon što se prije nekoliko dana vratila kući, policija je odlučila da izvrši detaljan pretres njihovog porodičnog stana i drugih objekata koje koristi. Nezvanično, ova aktivnost izvedena je u okviru šire opservacije bezbjednosno interesantnih osoba pod kodnim nazivom “Boka”.

“Službenici Uprave policije izvršili su detaljan pretres stana i drugih objekata koje koristi Tamara Zvicer, zbog sumnje da posjeduje predmete, čije držanje predstavlja krivično djelo. Tom prilikom od nje su oduzeta dva luksuzna automobila – “mercedes” i “golf 7″, koji će biti upućeni na dalju provjeru i vještačenje”, rečeno je Standardu iz policije.

Iz policije najavljuju da će akcija biti nastavljena narednih dana i sedmica, te da će službenici u uniformi i civilu pojačano nadzirati i pretresati bezbjednosno interesantne osobe širom Crne Gore.

U minulih nekoliko dana privedeno je i saslušano na desetine kriminogenih osoba, od kojih se neke visoko kotiraju u tim strukturama. Tamara Zvicer za policiju je interesantna kao supruga vođe jednog od dva ozloglašena kriminalna klana. U središte javnosti dospjela je u maju prošle godine, kada je prijavilia da je preživjela pucnjavu, dok se nalazila u automobilu “golf 7”. Policija je ubrzo uspjela da pronađe automobil “audi A8”, iz kojeg je, kako se vjeruje, pucano na Zvicer, a sporni automobil je pronađen u garaži stambene zgrade u Dobroti, braće Jovice i Igora Vukotića, pripadnika suparničke grupacije, tzv. škaljarskog klana.

Tamarin suprug Radoje u evidencijama policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost slovi da je zajedno sa odbjeglim Slobodanom Kašćelanom jedan od vođa takozvane kavačke grupaciji koja važi za jedan od finansijski najjačih klanova, koji su enormno bogatstvo stekli sumnjivim poslovima izvan granica Crne Gore.

U septembru prošle godine, Specijalno državno tužilaštvo procesuiralo je Kašćelana i još sedam pripadnika ove grupacije, zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju i počinili krivična djela – davanje mita, zelenaštvo i iznuda, teško djelo protiv opšte sigurnosti, zatim nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i omogućavanje uživanja opojnih droga. Na tom spisku tada se nije našao Zvicer, ali je ubrzo potom napustio Crnu Goru. Ova grupacija se dovodi i u vezu sa serijom neriješenih mafijaških likvidacija pripadnika suparničkog klana u nekoliko crnogorskih gradova.

 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vujotić nije povezan sa likvidacijom Vukotića

Prema pisanju ovog portala, policija je otkrila da je Vujotić boravio u Istanbulu,...

Doživotni osuđenik pobjegao, četiri dana niko nije primijetio

Kako se navodi, guverner Stiv Sisolak „zatražio je i dobio ostavku direktora zavoda...

“Snus” lako dostupan tinejdžerima, nadležni ne znaju otkud u...

Kada je maloljetni sin Lidiju Janković pitao za mišljenje i dozvolu da proba...

AUTO-PUT DAJE REZULTATE; UP za Standard: Od otvaranja auto-puta...

Uprava policije, u odgovorima dostavljenim portalu Standard, navodi da  se od otvaranja auto-puta...

Danas oblačno, povremeno kiša

Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku biće uglavnom suvo. Kako je...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare