(FOTO) U PODGORICI PROVJERAVANI BIVŠI PRIPADNIK MUPA-A SRBIJE I SARADNIK DAKE DAVIDOVIĆA: Nađen kriptovani telefon i propagandni materijal “Narodni pokret”

U suret lokalnim izborima u Nikšiću nije tajna da brojni srpski državljani dolaze u taj grad sa za sada nedokazanim namjerama. Međutim pored Nikšića i Podgorice je postala interesantna za pojedine bezbjedonosno interesantne ličnosti i bivše ili sadašnje pripadnike tamošnjih struktura bezbjednosti.

Tako je danas u Podgorici zaustavljen i kontrolisan srpski državljan Milan Devrnja iz Rume koji je bio u društvu Zdravka Kosanovića iz Nikšića, bliskog biznismenu Miodragu Daki Davidoviću. Prema saznanjima portala Standard podgorička policija je kontrolom dvojice muškaraca i vozila Mercedesa G klase, koji je u vlasništvu Kosanovića, pronašla kriptovani telefon, veću količinu majici, kačketa, i zaštitnih maski sa natpisom političke partije “Narodni pokret” koju je nedavno osnovao Daka Davidović.

“Pronađena je i službena legitimacija na ime Milan Devrnja. U toku postupka provjera, utvrđeno je da je Devrnja bivši policajac MUP-a Srbije, a sa sobom je nosio legitimaciju udruženja bivših pripadnika MUP-a Srbije. U Crnoj Gori boravi u Nikšiću, sa smještajem u jednom tamošnjem hotelu”

Kosanović važi za bezbjednosno interesantno lice, više puta je privođen na informativne razgovore. Oktobra 2016. godine Zdravka Kosanovića je na podgoričkom aerodromu policija izdvojila iz reda za let za Beograd, a potom je saslušan u Centru bezbjednosti zbog sumnjivih poslova sa otpadnim željezom iz Nikšića koje je izmješteno u Beograd, a koje je kasnije liferovano preko luke Pančevo.

Pojedine NVO organizacije upozoravaju posmatrajaći razna dešavanja ovih dana u Crnoj Gori, sa velikom zabrinutošću, pa se postavlja otvoreno pitanje, da li je Crna Gora više država, sa atributima suverenosti?

Mediji su već više puta objavili neka imena stranih agenata i tvrdnje da u Crnu Goru donose velike količine novca radi kupovine glasova za interese „srpskog sveta“ na predstojećim izborima u Nikšiću.

J.M.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD: Kukavički pokušaji zastrašivanja i napada na Crnogorce neće...

Pod parolom pomirenja, oni koji su, umjesto Crne Gore, vjerni nekoj drugoj državi, u panici od sasvim...

(VIDEO) Četvorica maskiranih muškaraca palicama napali mladića sa crnogorskom...

Kako se na videu zabilježenom u Urgentnom centru čuje, očevidac napada je policiji ispričao da su mladića,...

Sjutra oblačno, povremeno kiša

Vjetar mjestimično umjeren do jak, uglavnom jugozapadni, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura...

Sekulić: Milatović pokazao elementarno nepoznavanje ekonomije, ne zna da...

Tako se, po njegovim riječima, minimalna potrošačka korpa od decembra 2020. povećala sa 641euro na 800 eura...

Bošković: U nedjelju svi za broj 1, zbog Crne...

“Čast i zadovoljstvo je biti dio ove veličanstvene i posebno emotivne, građanske, evropske i pobjedničke konvencije. U...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Jo Radan
Jo Radan
28/01/2021•18:39 18:39

Takve ljude treba u zatvor sve dok neprodu izbori.