FOTO: U Rvašima otkrivena plantaža sa 3.700 stabljika marihuane, uhapšen mladić

Pripapnici Uprave policije otkrili su plantažu marihuane u mjestu Rvaši u Prijestonici Cetinje, do do sada najveću u Crnoj Gori.

Na plantažama je bilo oko 3.700 stabljika ove biljke koje su i oduzete. Tom prilikom uhapšen je M.G. (34) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Višenedeljna akcija Dvogled uspješno je realizovana danas nakon što je podgorička policija utvrdila činjenično stanje na terenu i inicirala naredbu za pretres porodične kuće i imanja osumnjičenog u naselju Rvaši – opština Cetinje. Dolaskom na imanje prijavljenog zatečeno je sedam većih plantaža na kojima su pronađeni zasadi 3.346 stabljika veličine do dva metra i 347 saksija sa zasadima marihuane – saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaju da bi preradom i prodajom ove droge osumnjičeni zaradio vešemilionski iznos, čime je spriječeno da marihuana bude krijumčarena kako na teritoriji Crne Gore, tako i prema zemljama regiona.

Pretresom porodične kuće pronađena je veća količina iste droge koja je već bila spremna za prodaju kao i lovački karabin sa dva komada municije.

Ovo je treća zaplijena sa takozvanih plantaža u julu kojom prilikom su procesuirane četiri osobe osumnjičene da su uzgajale marihuanu na svojim porodičnim imanjima.

Podsjećamo, plavska policija je juče u naselju Aljov Laz koje pripada opštini Gusinje pronašla parcelu na kojoj je bilo zasađeno 30 stabljika marihuane. Opojna droga je izuzeta i upućena u Forenzički centar radi vještačenja, navode iz Uprave policije.

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju sprovodi radnje kako bi utvrdilo ko je vlasnik parcele u Gusinju na kojoj je zasađena marihuana.

U narednom periodu službenici Uprave policije će se nastaviti sa pojačanim aktivnostima na sprečavanju i otkrivanju distribucije narkotika i drugih nezakonitih postupanja – poručuju u UP.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Reporterka Skaja: Za 20 minuta izgorelo sve iza nas

„Pogledajte ovu vatru, pogledajte ovaj plamen pored nas, i to vam govori kako se sve brzo širi....

U Iranu za dan zaraženo 39.000 osoba!

U poslednja 24 sata u Iranu je umrlo 378 ljudi, dok je od početka epidemije korona virusa...

GRČKA GORI: Hiljade ljudi bježi u panici iz kuća...

Vatrogasci u Grčkoj nisu uspjeli da savladaju veliki požar koji se približio sjevernim predgrađima Atine, pa je...

Ekološki incident: Pomor ribe na Ibru

“Odmah nakon ekološkog incidenta na osnovu prijave, reagovao je inspektor za vode, kao i pripadnici Uprave policije...

IMELDA MARKOS: Ovako je djevojčica iz memljive garaže postala...

Ona je 2018. nepravosnažno osuđena za korupciju, a ovaj proces trajao je više od 30 godina. Imeldi...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Ab_Ovo
Ab_Ovo
21/07/2021•19:47 19:47

Jel aplicira za subvencije?