GI 21.maj: Ko tačno prijeti dvojici Filipovića?

Građanska inicijativa ''21. maj'' podnijela je prijavu Upravi policije Crne Gore protiv osobe koja se predstavlja da je navodno Andrija Andro Stanišić a koja je 31. avgusta putem društvenih mreža prijetila kritičarima vlasti u Crnoj Gori i Srbiji Ljubomiru Filipoviću, izvršnom koordinatoru Građanske inicijative ''21. maj'' i Stevanu Filipoviću, univerzitetskom profesoru iz Beograda.

“Osoba koja se predstavlja da je navodno Stanišić objavila je navodno svoju ličnu fotografiju sa automatskom puškom uz poruku “U lov na vepra kroz Budvu Andro S Ljuba i Stevana Filipovića”. Na toj fotografiji vidljiva je na zidu i slika aktuelnog premijera Crne Gore što vodi zaključku da je za tu osobu Dritan Abazović autoritet koji se poštuje i voli”, poručili su iz GI “21. maj”.

Stevan Filipović iz Beograda je danas, kako navode iz GI “21. maj”,  podnio prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije pri čemu je u prijavi iskazao i “bojazan da bi se moglo navodno raditi i o sinu visokopozicioniranog pripadnika jednog od kriminalnih klanova u Crnoj Gori”.

Foto: Screenshot GI “21.maj”

Građanska inicijativa “21. maj” ocjenjuje da dovođenje ovih osoba sa nekim od klanova u Crnoj Gori i njihovim pripadnicima treba uzeti sa rezervom jer, kako kažu,  “ne treba isključiti postiojanje namjere određenih struktura da kroz lažno predstavljanje određenih informacija naude dvojici Filipovića”.

Građanska inicijativa “21. maj” prošlog se mjeseca obratila čelnicima Vlade, MUP i Uprave policije i ukazala da kriminalne i bezbjednosno-obavještajne strukture sve češće pristupaju određenoj vizualizaciji koja, kako dodaju, “Abazovića legitimiše kao njihovog zašttnika kako bi mu nanijeli političku štetu pri čemu Ljubomir Filipović može postati svojevrsni glineni golub i prateća, kolateralna, šteta”.

Foto: Screenshot GI “21.maj”

Građanska inicijativa “21. maj” zahtijeva odlučnu i efikasnu istragu kako bi se nesumljivo utvrdio identitet svih osoba koje prijete dvojici Filipovića.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Uljarević: Insistiranje na ostavci Brđanina pokazalo da je priča...

Na opasku da se odavno šuška da Abazović želi da skloni Brđanina sa mjesta direktora UP, te...

Bećirović: Đukanović dokazani borac za crnogorsku državu, u nedjelju...

"Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete...

Bez preminulih, još 58 slučajeva koronavirusa

Analizirana su 624 uzorka. Nije prijavljen nijedan smrtni ishod. https://twitter.com/ijzcg/status/1641065897832898560?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1641065897832898560%7Ctwgr%5E12c3ef4c4f933586ae9b6681f7f8d55c1329bf7d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.portalanalitika.me%2Fclanak%2Fbez-preminulih-jos-58-slucajeva-koronavirusa

Predsjedništvo: Liberali će pružiti snažnu podršku pobjedi Đukanovića 2....

"Shvatajući važnost ovog trenutka koji će opredijeliti budućnost crnogorskog društva i njegov dalji razvoj i evropsku perspektivu,...

NEZVANIČNO SAZNAJE STANDARD: Kojoviću određeno tužilačko zadržavanje, kriminalna grupa...

Kako je kazao Lekić, Tužiteljka je naredbom proglasila postupak tajnom zato nije u mogućnosti da saopšti više...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare