Incident na suđenju za ubistvo Radomira Đuričkovića: “Đe je ova bagra izdajnička”

Suđenja optuženima za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju juče je odloženo nakon verbalnog incidenta između svjedoka i optuženih tokom saslušanja u Višem sudu u Podgorici. Naime, svjedok Sava Lipovina koji je jedva doveden iz UIKS-a, gdje se nalazi u pritvoru juče je odbijao da izađe iz ćelije i dođe na suđenje. Ipak, nekako su ga doveli, očigledno revoltiran čim je ušao u sudnicu počeo je sa uvredljivimi i pogrdnim riječma upućenom optuženim Mariju Miloševiću, Vukanu Vujačiću i Igoru Mašanoviću.

Čim je ušao Lipovina je kazao “đe je ova bagra izdajnička”, na šta mu je neko od okrivljenih uzvratio “E, sm.. .u jedan”. Da bi smirio situaciju sudija Predrag Tabaš je naredio da se Lipovina izvede, dok se ne saslušaju druga dva svjedoka.

Međutim, iako je Lipovina upozoren, kao i optuženi na ponašanje, čim je ponovo ušao u sudnicu nastavljeno je sa provokacijama. Naime, kazao je da o samom ubistvu Đuričkovića se ne sjeća, jer je to bilo 2016. godine i da se te noći vozio sa drugovima kroz grad, dodavši da se Milošević “krio na Cetinju kod starog DB-ovca”.

“Namjestili su ga, bagre. Vujačić je najveća sramota, a Đuričković je pomagao i njegovom ocu i stricu”, kazao je Lipovina.

Nakon ovakvih riječi, okrivljeni su reagovali.

“Alo, svaka kučka laje iz kaveza, dok su joj ruke svezane”, reagovao je Milošević dodavši da svi znaju da su njih trojica nemaju veze sa ovim ubistvom.

“Uzeli su pare da se mi optužimo. Mi sa ovim nemamo nikakve veze. I sada traže kombinaciju da se mi osudimo”, rekao je Milošević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vujović: Za Crnu Goru pogubno da bude balkanska Bjelorusija...

On se osvrnuo na izjavu izvjestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Violu fon Kramon koja je prokomentarisala potpisivanje...

Lajčak i Krivokapić u Njujorku: Razmijenjena mišljenja o političkoj...

“Razmijenjena su mišljenja o političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i razvoju događaja na Zapadnom Balkanu”, naveli...

Đukanović: Tragikomični pokušaji aktuelne parlamentarne većine da pobjegne od...

Događaju u Pljevljima prisustvovao je i predsjednik DPS Milo Đukanović koji je izrazio svoje zadovoljstvo i zahvalnost...

Junetina u vinu sa pečurkama i slaninom

Ukusnu junetinu za koju je ključno da odstoji u pacu celu noće pre spremanja, preporučuje Praktična žena.

Film Silent Land pobjednik u takmičarskom dijelu Džada Film...

Tročlani žiri koji čine režiseri Milorad Milinković i Nikola Vukčević kao i glumica Nada Vukčević donijeli su...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare