Izvor:Pobjeda

INCIDENT U CB NIKŠIĆ: Unutrašnja kontrola utvrđuje zakonitost postupanja policajaca

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije formiralo je predmet u slučaju teškog incidenta u zgradi Centra bezbjednosti u Nikšiću gdje je 24. aprila Nikšićanin Ognjen Škuletić, pred nekoliko policajaca, verbalno grubo nasrnuo na sugrađanku koja je došla da ga prijavi zbog objava na društvenim mrežama.

Kako su Pobjedi saopštili iz ovog odjeljenja, „postupak kontrole zakonitosti postupanja policijskih službenika CB Nikšić u vršenju policijskih poslova i primjeni policijskih ovlašćenja u vezi sa predmetnim događajem“, sprovodi se „shodno zakonskim ovlašćenjima unutrašnje kontrole“.

– U postupku unutrašnje kontrole biće preduzete sve mjere i radnje u okviru zakonskih ovlašćenja unutrašnje kontrole u cilju utvrđivanja relevantnih činjenica o načinu postupanja policijskih službenika u predmetnom događaju, kao i u odnosu na okolnosti koje su navedene u obraćanju Aleksandra Saše Zekovića povodom predmetnog slučaja i, ukoliko se utvrde dokazi o nezakonitom ili neprofesionalnom postupanju, zakonske mjere u cilju pokretanja postupaka za utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika u ovom slučaju – saopštili su iz Unutrašnje kontrole, napominjući da je postupak u početnoj fazi.

Pobjeda je juče objavila da je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Željko Pejović obavijestio Zekovića da je tužilaštvo utvrdilo da Škuletić nije počinio bilo koje krivično djelo za koje može da bude gonjen po službenoj dužnosti.

Tužilaštvo je Zekovića obavijestilo i da se komandir za prekršajnu preventivu Centra bezbjednosti Nikšić izjasnio „da u konkretnom slučaju u radnjama imenovanog nema elemenata prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru“.

I Savjet za građansku kontrolu rada policije formirao je predmet, a Pobjedi su saopštili da su odmah uputili preporuku da starješina iz Uprave policije ili načelnik CB Nikšić stupe „u neposredan kontakt sa građankom kako bi se kod iste otklonile sve sumnje u profesionalnost i neutralnost policijskih službenika, ali i njen strah i zabrinutost da prijavi ponašanje Škuletića prema njoj“.

Kako smo ranije pisali, građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković zahtijevao je hitno postupanje nadležnih, ukazujući na to da se Škuletić pred policajcima, u hodniku CB Nikšić, unio u lice građanki koja je došla da ga prijavi, vrijeđao je i mjaukao, ali da oni nijesu reagovali?!

Grupa građanki i građana iz Nikšića, njih sedmoro, te večeri su došli u policiju kako bi pojedinačno podnijeli prijave protiv Škuletića, zbog toga što im je na društvenim mrežama svojim objavama „crtao mete“ i zbog toga što ih je doveo u vezu sa nekim drugim profilima na Fejsbuku i tvrdio kako su oni plaćeni za svoje objave.

Mnogi komentari na Škuletićeve objave bili su, upozorio je Zeković, primitivni i drski, „ali i uz otvorene najave nasilja prema navedenim osobama“, što je neke od njih uznemirilo i ponukalo da podnesu prijave policiji.

Iz nikšićkog tužilaštva saopštili su da je postupajući tužilac ocijenio da se u slučaju Škuletićevih objava na Fejsbuku i komentara koji su se pojavili radi o prekršaju, a postupak će biti vođen pred nadležnim Sudom za prekršaje Podgorica – Odjeljenje u Nikšiću.

Škuletić je, kako smo već pisali, bio i u grupi nasilnika koji su pokušali da onemoguće performans feminističke grupe „Bogougodnice“ ispred Sabornog hrama Crkve Srbije u Podgorici, u junu 2021, ali ga policija nikada zbog toga nije procesuirala.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ako Vlada padne, moguće ponovno odlaganje lokalnih izbora

S druge strane, ukoliko padne, formiraće se nova izvršna vlast ili će se ići na nove izbore...

Mihailo: Neka na svakoj našoj crkvi i manastiru osvane...

"Vladajuće političke snage kreiraju ambijent koji pogoduje desničarskim skupinama da nasrnu na nas i naše svetinje.

MEDOKS: Vlada da poštuje međunarodne obaveze po pitanju oduzetih...

Medoks je naglasila kako bi Vlada trebalo da se oslobodi nezakonite robe u skladu sa međunarodnim i...

Premijer okom, tužilaštvo skokom

– A obruč oko tih ljudi se steže što povećava njihovu nervozu i mislim da će kulminirati...

Milonjić pod pseudonimom „Iguman Stefan“ komunicirao sa „škaljarcima“

,,ODBRANA“ TUŽILAŠTVA U saopštenju SDT-a, koje je potpisao specijalni tužilac Miroslav Turković, ustvrdili su...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare