Inspekcija u Podgorici zapečatila Vanilu i Staru kuću, podnijeto sedam krivičnih prijava

Uprava za inspekcijske poslove donijela je dva rješenja o zabrani rada pečaćenjem objekta za kafe bar ''Vanilla'' i “restoran ''Stara kuća'' u Podgorici. Dodaje se da je u Podgorici podnijeto sedam krivičnih prijava protiv odgovornih lica lokalima.

U saopštenju Uprave za inspekcijske poslove se navodi da će zbog organizovanja svadbe, vlasnika “Stare kuće” biti priveden Upravi policije. Takođe, naveli su da će zbog organizovanja svadbe, biti priveden i vlasnik “Movida”.

Protiv njih će, kako su saopštili, u konsultaciji sa dežurnim tužiocem biti podnijeta krivična prijava.

“Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove nastavile su akcijsku kontrolu ugostiteljskih objekata u Podgorici, Nikšiću, Budvi i Tivtu u protekla dva dana, uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije. Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 108 ugostiteljskih objekata (petak veče 49, subota veče 59), a utvrđeno je 20 nepravilnosti i podnijeto 13 krivičnih prijava (petak veče 6, subota veče 7). Krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade Crne Gore o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat (gosti i zaposleni), nepostojanja lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance, boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog i nepostavljanja pleksiglasa”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u Podgorici podnijeto sedam krivičnih prijava i to protiv odgovornih lica lokalima “Welder pub”, “Tarantino”, “Spaghetti”, “Ferguson”, “Captain Jack’s”, “Myko” i “Sto manira”, dok su u Nikšiću podnijete ukupno tri krivične prijave i to protiv odgovornih lica u lokalima “Priča”, “Oktoberfest beer house” i “Atrium”.

U Budvi krivična prijava je podnijeta protiv odgovornog lica u kafe baru “Bambus”, a u Tivtu su podnijete dvije krivične prijave protiv odgovornih u “Navale kitchen & bar” i “Marea”.

“U Podgorici su donijeta dva rješenja o zabrani rada pečaćenjem objekta kafe bar “Vanilla” i “restoran “Stara kuća”. Za dva objekta donijeta su rješenja o zabrani rada – kafe picerija “Pekara” u Nikšiću i kafe bar “Fergus” u Podgorici”, naveli su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Dodaje se da je izdato sedam prekršajnih naloga u ukupnoj vrijednosti od 5.650 eura, dok je podnijeto šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudovima za prekršaje.

Iz UIP-a dalje navode da je zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta podnijeta su ukupno četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

“Od strane Zdravstveno-sanitarne inspekcije podnijeta je krivična prijava protiv odgovornog lica u dječijoj igraonici “Kvart” zbog postupanja suprotno Odluci Vlade Crne Gore (održavanje dječijih rođendana). Tržišna inspekcija je kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda utvrdila šest nepravilnosti, izrekla 10 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 10.700 eura”.

Iz Uprave za inspekcijske poslove su naveli da će se danas kontrolisati i poštovanje mjera na zakazanim fudbalskim utakmicama prvenstva Crne Gore, te da će o eventualnim nepravilnostima javnost biti naknadno informisana.

“Apelujemo na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu. Zahvaljujemo se Upravi policije i Komunalnoj policiji na pruženoj asistenciji prilikom sprovedenih kontrola za vikend”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Skandal u Srbiji: Saopštenje Rio Tinta medijima stiglo s...

 Naime, Pres služba Vlade Srbije ja navela da je greškom proslijeđeno saopštenje.  „Molimo vas da...

Bečić o dnevnom redu Skupštine: Prvo o razrješenju Abazovića,...

"U prethodna dva dana pristigla su mi tri zahtjeva za vanrednim zasijedanjem Skupštine. Podsjećam da saglasno Ustavu...

Canović: Strah životu kalja obraz često

“Za obje odluke im je potrebna podrška od 41.poslanika koju evidentno nemaju”, napisao je on na Tviteru.

Abazović čestitao rukometašima: Magična Crna Gora!, ovi momci ne...

“Magična Crna Gora!  Čestitke rukometnoj reprezentaciji na svemu što radi za naš sport i državu. Ovi momci...

URA: Krivokapić sada ruši svoju Vladu

Kako su istakli, da Krivokapić zaista ima podršku međunarodnih partnera, prevashodno SAD-a kako se hvali, ne bi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare