Izvor:rtcg

IZVJEŠTAJ EUROPOLA: ŠVERC KOKAINA U PORASTU, SUKOB KOTORSKIH KLANOVA DOVEO DO DESETINA UBISTAVA

Pojedinačne zapljene droge u 2020. i 2021. godini mogle bi ukazivati na to da je trgovina kokainom kroz luke u regionu Zapadnog Balkana, posebno u Crnoj Gori i Albaniji, porasla. To se navodi u Izvještaju Europola i Evropskog centra za praćenje droga (EMCDDA) o trgovini narkoticima u Evropi - EU Drug Markets Report.

“Na primjer, 143 kilograma zaplijenjeno je u luci Drač u Albaniji u aprilu 2021. godine, dok je 1,4 tone zaplijenjeno u avgustu 2021. godine i 500 kilograma u januaru 2022. godine u Luci Bar, Crna Gora. Crnogorske vlasti sumnjaju i da je preko luke Bar u drugoj polovini 2021. godine prokrijumčareno više od 3 tone”, navodi se u Izvještaju Eurpola i EMCDA, koji je danas objavljen na sajtu Europola.

Navode da se čini da su kriminalne grupe sa zapadnog Balkana odgovorne za smrtonosno nasilje.

“Na primjer, sukob između klanova Kavač i Škaljar iz Kotora u Crnoj Gori, o kojem se naširoko izvještava, proširio se na Srbiju i doveo do desetina ubistava. Slično tome, postoje indicije da su se djela nasilja i ubistava povezana sa trgovinom kokainom takođe nedavno dogodila u Albaniji, ali očigledno ne u istom obimu”, kažu u Izvještaju.

Dalje navode da se većina zaplijenjenog kokaina u EU transportuje morem, prvenstveno u pomorskim kontejnerima.

U izvještaju se navodi da se kokain otprema u EU direktno iz zemalja proizvodnje, ali i iz susjednih zemalja polaska u Južnoj i Centralnoj Americi, kao i sa Kariba.

“Na osnovu količina zaplijenjenog kokaina u evropskim lukama i u lukama na drugim mjestima namijenjenim za Evropu možemo vidjeti da su Brazil (oko 71 tona), Ekvador (67,5 tone) i Kolumbija (oko 32 tone) bili glavne polazne tačke u 2020. već nekoliko godina, a slijedi Kostarika (20,4 tone)”, navodi se u izvještaju Europola.

Dodaje se da trgovci kokainom fleksibilno koriste širok spektar inovativnih metoda krijumčarenja, koje se vremenom razvijaju kao odgovor na napore organa za provođenje zakona i druge faktore.

“Iako kokain takođe ulazi u EU vazdušnim putem, glavna ruta koja se koristi za krijumčarenje droge u Evropu je i dalje pomorska ruta od Južne Amerike do zapadne Evrope, posebno koristeći prednosti legalne trgovine u kontejnerima. Pomorski transport omogućava krijumčarenje velikih količina, a priroda međunarodnog komercijalnog pomorskog saobraćaja znači da se može koristiti i koristi veliki broj ruta. Osim toga, manje privatne jedrilice mogu uvesti velike količine kokaina u pojedinačnim pošiljkama, ulazeći u Evropu na mnogim mjestima”, navode u izvještaju o trgovini drogom Europol i EMCDDA.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radulović: Nadamo se da saobraćaj neće biti ponovo zaustavljen

To je, sa Simpozijuma Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva koja...

Biserko: Srbija pokušava da ostvari dominaciju na ZB, preko...

„Ne samo Srbija i Crna Gora, nego i Srbija i cijeli region s obzirom na to da...

RADNICI “POŠTE CG” NAKON POLITIČKOG PROGONA: “Rekli su...

"Dok ih ja tužim, pa dok se to vuče po sudovima, može proći...

Begić tražio hitan sastanak sa Abazovićem Sindikat UP prijavio...

Organizator protesta policajaca koji su prvi put u istoriji ispred Vlade protestovali 15. juna, komandir stanice za...

Izručen optuženi turski terorista, uhapšen u Crnoj Gori

Turska policija je u saopštenju navela da je Gezer deportovan u Tursku i da je stigao u...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare